8 januari 2011 In de media

Vitesse heeft haar eigen Keizuke Honda

Speciaal voor zijn presenta­tie bij Vitesse had Michihi­ro Yasuda zijn geel met zwarte Nikes aangetrok­ken. De 23-jarige Japanner had al dagen uitgekeken naar het mo­ment waarop hij de krabbel mocht zetten.

Technisch directeur Ted van Leeuwen verwacht dat Japanner uitgroeit tot publiekslieveling

Michihiro Yasuda werd giste­ren door Vitesse gepresen­teerd. De 23-jarige is net zo ambitieus als de club: ‘Ik wil via Vitesse mijn plek in het nationale team terug’.

Vitesse moet zijn door­braak in Europa worden. Yasuda, die overkomt van Gamba Osaka, tekende in GelreDome een contract tot de zomer van 2011. In april gaan Vitesse en Yasuda op­nieuw om te tafel om te spreken over een meerjarig contract, laat technisch directeur Ted van Leeu­wen weten. „ De komende maan­den kan ‘ Michi’ kijken of hij past bij Vitesse. In april spreken we over verlenging van het contract. Dat kan met twee of drie jaar zijn.” Michi dus. Het geeft aan hoe blij Vitesse met de Japanner is. Yasuda wordt met open armen ontvan­gen, bleek ook uit de aanwezig­heid van clubbaas Merab Zjorda­nia. De Georgiër laat zich niet al­tijd zien tijdens bijeenkomsten waar veel pers verschijnt. Hij was ook snel weer weg.

Onder de aanwezigen in Gelred­ome waren correspondenten van het Japanse persbureau Kyodo News en sportkrant Hochi. Michi­hiro Yasuda is iemand in Japan. In 2008 speelde hij in het nationaal team, in 2009 werd hij niet meer geselecteerd. Met goed spel in Arn­hem hoopt hij de aandacht te trek­ken van bondscoach Albert Zac­cheroni. „2009 was voor mij een minder jaar. Conditioneel was ik niet top. In 2010 kwam ik sterk te­rug en ik hoop dat ik de stijgende lijn in 2011 kan doorzetten. Ik zal er alles aan doen om weer bij de nationale selectie te komen.”

Volgens Van Leeuwen wordt Yasu­da, die als links- en rechtsback kan spelen, een publiekslieveling in Arnhem. „ Hij is snel, komt vaak op en heeft een uitstekende voor­zet. Hij is een absolute winnaar. Een speler die past bij onze ambiti­euze plannen; Project 2013.”

Vitesse staat halverwege het sei­zoen op een vijftiende plaats in de eredivisie. In 2013 moet de club strijden om de landstitel. Het zijn plannen die Yasuda aanspreken. „Ik wil wedstrijden met Vitesse winnen en klimmen op de rang­lijst. Ik verricht mijn verdedigende taken, maar zal zeker veel naar vo­ren komen en gevaar stichten voor het vijandelijke doel.”

Of het zijn eigen woorden zijn of gedeeltelijk ook die van zijn zaak­waarneemster Keiko Nishina, was een vraagteken. Zij zat naast Yasu­da en Van Leeuwen aan tafel en aangezien Yasuda niet zo goed En­gels spreekt, trad zij op als tolk. Yasuda gaf aan blij te zijn met Vit­esse. „Het is altijd mijn droom ge­weest in het buitenland te spelen.

Vitesse is een mooie club in een mooie competitie. Het is een vere­niging met een rijke geschiedenis en er hebben een aantal grote na­men gespeeld. Wie? Roy Makaay.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: