16 augustus 2010 In de media

Vitesse heeft nieuwe eigenaar

Beste seizoenkaarthouder, Vitesse krijgt per direct een nieuwe eigenaar. Merab Jordania (49) wordt 100 procent aandeelhouder van de Arnhemse eredivisionist. Met Jordania gaat Vitesse een nieuwe tijdperk in. De club wil binnen drie jaar kampioen van Nederland worden.
De eerste stap van Jordania is het substantieel verhogen van de begroting voor het huidige seizoen en het versterken van de selectie. Jordania neemt de aandelen over van Maasbert Schouten. De huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen, was tevens grootaandeelhouder.

Maasbert Schouten: ”Mijn aandelenbelang in Vitesse is altijd van tijdelijke aard geweest. Ik heb nooit eigenaar van Vitesse willen zijn, maar voor de continuïteit van de club was dat enige tijd noodzakelijk. Daar is nu een einde aan gekomen. Mijn persoonlijke ambities om van de club een stabiele middenmoter te maken met een sluitende begroting, zijn hiermee overtroffen. Met deze verkoop lonkt er voor mijn club een glorieuze toekomst.”

De eerste contacten tussen Jordania en Schouten dateren van zondag 11 juli en kwamen op initiatief van Marcell Ham, al vele jaren een goede relatie van Jordania, tot stand. De Georgiër is een grote aanhanger van de Nederlandse school en wilde eigenaar worden van een betaald voetbal organisatie uit de hoogste divisie. Jordania gaf Ham eenduidig aan dat zijn interesse en absolute voorkeur uitging naar Vitesse. Jordania: “De club heeft oog voor het opleiden van jonge voetballers en ik geloof dat je sportief succes kunt creëren door het ontwikkelen van jeugdig talent. Daarnaast is Vitesse één van de oudste profclubs van het land met een rijke historie en biedt Vitesse’s thuishaven GelreDome plaats aan ruim 25.000 supporters.”Voormalig voetballer- en trainer Merab Jordania is ex-president van de Georgische voetbalfederatie en bondscoach van het nationale team. Hij gaat met zijn familie in Arnhem wonen. Jordania: “Mijn bedrijf in Moskou heeft mij niet nodig, daar heb ik mensen voor. Vitesse is nu mijn leven.” Jordania zal in eerste instantie geen personele veranderingen doorvoeren in de organisatie. Jordania: “Ik ben de nieuwe eigenaar, niet de trainer of de algemeen directeur. Met de dagelijkse werkzaamheden bemoei ik me niet. Ik voorzie het management team van de club van (geld) middelen en advies, zodat we betere resultaten kunnen behalen.

Wel zal Jordania zich nadrukkelijk bezig houden met het aantrekken van nieuwe spelers.
Jordania: “Mijn netwerk is aanzienlijk en ik heb zeer goede relaties met grote, internationale clubs. Vitesse zal hier op korte termijn al de vruchten van plukken.”

Daarnaast wil Jordania op de kortst mogelijke termijn een nieuwe trainingsaccommodatie realiseren. Jordania: “Bij de ambities van de club hoort een moderne accommodatie, met uitstekende velden en faciliteiten. De huidige accommodatie voldoet niet aan die eisen en ik wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van een nieuw, kloppend hart van de club, waar jong talent zich kan ontwikkelen en waar ook supporters welkom zijn. De supporters zijn een bepalende factor voor het realiseren van onze ambities. De investeringen die ik doe zorgen ervoor dat het potentieel van de club kan worden benut, maar de fans vormen het grootste kapitaal, het menselijk kapitaal en bestaansrecht van deze club. Samen hebben we een fantastische kans om een nieuwe start te maken.”

Het zogenaamde Golden Share wordt niet overgenomen door Jordania. Zowel verkoper als koper hechten veel waarde aan de rechten die hieruit voortvloeien met betrekking tot de identiteit van Vitesse, waaronder de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats. Deze blijven gewaarborgd door een onafhankelijk bestuur

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: