7 januari 2011 In de media

Vitesse heeft twee versterkingen binnen

Vitesse heeft zich vrijdag versterkt met twee nieuwelingen. Michihiro Yasuda (23) werd vrijdagmiddag gepresenteerd aan de media. De tweede versterking is Marti Riverola (19).

De Spaanse middenvelder komt over van FC Barcelona. Hij komt vanavond aan in Arnhem. Beide spelers trainen zaterdag (14.00 uur red.) voor het eerst mee met de selectie van Albert Ferrer.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Michi Yasuda is de eerste Japanner in de historie van Vitesse. Hij is een linker- en rechterverdediger, die ook voorin kan spelen. Hij is snel, heeft een goed schot in beide benen en is bovenal een echte winnaar. Yasuda is 23 jaar en bij ons is hij dan één van de oudere. Zijn manier van spelen past bij ons. Gamba Osaka staat bekend om het opleiden van goede spelers met winnaarmentaliteit. Wij zijn blij dat Yasuda vandaag zijn handtekening heeft gezet.”

Yasuda zelf was ook verheugd dat hij vandaag kon tekenen. Het was niet zijn eerste bezoek aan Nederland. “Acht jaar geleden was ik met Japan Onder 15 ook in Nederland. Toen speelden wij op een toernooi tegen een jeugdteam van Vitesse. Het is leuk om een aantal jaar later terug te zijn en nu voor Vitesse te mogen spelen. Bij Vitesse wil ik de tweede helft van het seizoen elke wedstrijd spelen en winnen. Ik speel op dezelfde positie als waar de trainer vroeger speelde. Bij Barcelona spelen verdedigers aanvallend, dat wil ik hier ook laten zien,” zei Yasuda tijdens de presentatie.

”Vitesse is een traditionele club met een rijke historie,” vervolgt Yasuda. “Zij hebben goede spelers opgeleid. Ik kan me Roy Makaay nog herinneren. Vitesse heeft ook een jong team dat omhoog wil op de ranglijst. De ambities van de club spreken me erg aan en daarom heb ik ook voor Vitesse gekozen. Dat er meer Japanners in de Nederlandse competitie spelen, en hebben gespeeld, heeft wel meegespeeld in mijn beslissing. Ik ben van dezelfde generatie als de spelers die nu in Nederland en Duitsland spelen, maar de ambities van Vitesse hebben de doorslag gegeven,” zei ‘Michi’ Yasuda tegenover de aanwezige media.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: