14 januari 2010 In de media

Vitesse heeft uitstekende ervaringen met camera’s in kleedkamer

Vitesse heeft in de eerste helft van het seizoen, op verzoek van Eredivisie Live, als proefkonijn gefungeerd met betrekking tot tv-camera’s in de kleedkamer.

 Het is de Arnhemse club uitste­kend bevallen, zegt woordvoerster Ester Bal. „We hebben ze nu acht wedstrijden in de kleedkamer ge­had en het is alle keren probleem­loos verlopen. Eigenlijk stelt het ook niet zo heel veel voor. Maar het is wel een keer wat anders en daarom vonden we het leuk om mee te doen. Sowieso lopen we graag voorop. We zijn een eigenzin­nige club en dragen dat graag uit. Daarnaast zorgt het voor extra bin­ding met je achterban en levert het ook nog wat op.”

Van de zeven eredivisieclubs die vanaf komend weekeinde registra­tie in de kleedkamer toestaan, heeft een enkeling aangegeven dat de camera’s alleen welkom zijn bij een overwinning. Vitesse doet min­der moeilijk. „ Ongeacht de uitslag mag er bij ons worden gefilmd. Wel nemen we na afloop van de wedstrijd onze eigen verslaggever, iemand van onze communicatie-af­deling, mee naar binnen en kijk ik van afstand mee naar de beelden. Als ik gekke dingen zie – spelers die enorm lopen te schelden of met elkaar op de vuist willen bij­voorbeeld – kan ik verhinderen dat dat wordt uitgezonden. Er zit enige vertraging op, in feite is het semi-li­ve. Maar als de spelers de kleedka­mer binnen komen, heb ik meestal al snel in de gaten hoe de gemoeds­toestand is en zeg ik ‘schakel maar over op live’. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn de camera’s er ook.

Slechts twee spelers hebben aange­geven niet gestoord te willen wor­den in hun voorbereiding.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: