15 januari 2010 In de media

Vitesse hervat Eredivisie zondag in Nijmegen

De derby tegen NEC werd eind 2009 wegens sneeuwval afgelast.

Nu staan beide ploegen aanstaande zondag tegenover elkaar. In de tussenliggende periode is een en ander gewijzigd bij zowel Vitesse als NEC. Voor Theo Bos blijft overeind staan dat hij zeker mogelijkheden ziet en dat het nu tijd wordt weer eens te winnen in Nijmegen.

Bij Vitesse ontbreekt ook komende zondag Dalibor Stevanovic door een schorsing. Verder ontbreekt Rogier Molhoek na een operatieve ingreep en is Sinan Kaloglu een twijfelgeval. Verder is de groep fit en kijkt het uit naar de confrontatie in de Goffert. Theo Bos: "We zullen zondag zien wat een goede voorbereiding zegt. Ik ben zeer tevreden met de manier waarop getraind en gevoetbald is in Turkije, maar komende zondag gaat het pas echt gebeuren. Bij NEC is meer veranderd in vergelijking met de wedstrijd die in december op het programma stond. Bij ons is het alleen maar positiever. Er is geen blessure bijgekomen en Santi Kolk meldt zich weer bij de selectie."

De hoofdtrainer doelt bij NEC op de komst van Jeffrey Sarpong en Jeroen Heubach in de selectie van de Nijmegenaren. "Ik verwacht dat beide spelers zullen starten", aldus Bos. Verder moet John Goossens verstek laten gaan door een blessure en ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid ook Youssef El-Akchaoui. .

Het duel begint zondag 17 januari om 12.30 uur. Volgens de berichten ligt het veld er goed bij in de Goffert en kan er zeker gespeeld worden.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: