22 januari 2011 In de media

Vitesse hervat met verlies in Tilburg

Vitesse is de hervatting van de competitie begonnen met een teleurstellende nederlaag. In Tilburg was Willem II met 1-0 te sterk. Het was de eerste winst van Willem II die tevens vier punten van Vitesse pakte. Het ontbrak de ploeg van Ferrer aan aanvalsdrang.

De drie nieuwelingen, Riverola, Yasuda en Lopez, kregen allen een basisplaats toegewezen van Albert Ferrer. Tegenvaller was de afmelding van de zieke Kashia die vervangen werd door Büttner. Nadat beide ploegen in het eerste kwartier beiden één goede kans kregen, was het de thuisploeg die zich tot aan de rust beduidend agressiever toonde. Dat leverde de ploeg na 26 minuten een verdiende voorsprong op. Eloy Room bracht in eerste instantie nog redding op een kopbal, maar was kansloos op de inzet bij de tweede paal van de jonge spits Janga.

Vitesse, dat wel veel balbezit had maar absoluut niet dreigend was, zag Lopez even voor het doelpunt rakelings voorlangs schieten. Veel verder kwamen de Arnhemmers voor rust niet. Verrassend was ook de wissel na ruim een half uur. Ferrer haalde Marcus Pedersen naar de kant ten faveure van Marco van Ginkel. Direct na de rust was er voor het eerst echte druk van Vitesse. Doelman Verhulst moest in korte tijd drie keer een schot tot corner verwerken. Uit twee corners kopte Jordi Lopez knap binnen, maar beide keren werd zijn inzet van de doellijn gewerkt.

Door de matige eerste 45 minuten begon de tijd te dringen voor Vitesse. Ferrer bracht Genaro Snijders voor Dalibor Stevanovic en dat leverde nog wel een hachelijk slotoffensief op. Invaller Snijders was in de extra tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar ook nu was een Tilburgse verdediger die de bal nog voor de krijtlijn weg kon rammen. Het bleef daardoor bij een krappe zege voor de thuisploeg. Voor Vitesse volgen nu twee opeenvolgende thuiswedstrijden waarin het de wel zeker aanwezige aanvallende kwaliteiten zal moeten tonen. Zateragavond was die er in Tilburg helaas te weinig.

Ferrer hekelde na afloop voornamelijk de instelling van zijn ploeg. "We toonden twee verschillende helften. Na rust was er meer wilskracht en de wil om te winnen. Dat was voor rust niet aanwezig. Dat geldt voor alle elf spelers, niemand uitgezonderd. Daarnaast is duidelijk dat de komst van een nummer 9 echt onze prioriteit is. Of ik mij schaam voor de nederlaag tegen Willem II? Nee, ik schaam mij voor de instelling van mijn spelers", aldus een duidelijke Ferrer.

Willem II – Vitesse 1-0 (1-0)