26 augustus 2011 In de media

Vitesse hoopt na tien jaar weer op stunt

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat Vitesse in de Amsterdam ArenA won van Ajax. In Arnhem gelooft men in een nieuwe stunt.
Jhonny van Beukering was op 17 mei 2001 de gevierde man bij Vitesse toen hij zijn ploeg aan een 1-2 zege hielp.
Het bleek direct de laatste keer dat de Arnhemmers succesvol huiswaarts keerden. Sindsdien is Ajax heer en meester in eigen huis tegen Vitesse. Vorig seizoen leek een nieuwe stunt in de maak, maar na een achterstand wisten de thuisploeg toch te winnen: 4-2.

Geloof in stunt

Een doelpunt van Davy Pröpper hielp Vitesse destijds op voorsprong in de Amsterdam ArenA. De Arnhemmers willen nu na zeges op VVV-Venlo en FC Utrecht en het gelijkspel tegen ADO Den Haag bovenin mee blijven draaien. "Het zou mooi zijn als ik weer kan scoren en dat we dan ook winnen. We gaan voor een stunt, maar we moeten reëel blijven", zei Pröpper tegen Goal.com. "Elke wedstrijd begint met 0-0 en de vorm van de dag zal de doorslag geven."

In Arnhem hangt een euforische sfeer na de goede competitiestart van de ploeg van John van den Brom. Wilfried Bony en Giorgi Chanturia lieten zien een gevaarlijk koppel te vormen. Beide aanvallers kunnen een bedreiging vormen voor de defensie van Ajax, die tegen VVV-Venlo allesbehalve solide oogde. Ahmed Musa legde met twee treffers de vinger op de zere plek bij Ajax, waar Daley Blind openlijk werd bekritiseerd voor zijn optreden op als linksback.

Snel vergeten

De remise in Venlo (2-2) was een verrassing gezien de vorm van Ajax in de voorgaande optredens. "We moeten de wedstrijd tegen VVV snel vergeten en vrijdagavond drie punten halen met overtuigend spel", aldus Christian Eriksen op de clubsite van Ajax. De Deen weet hoe zijn ploeg zich kan herstellen van het teleurstellende resultaat. "We moeten het onszelf makkelijk maken en de kansen benutten. In de eerste duels maakten we negen doelpunten."

"Op die weg moeten we doorgaan", zei Eriksen, die bij Vitesse oud-ploeggenoot Jan-Arie van der Heijden tegenkomt. De middenvelder maakte vorige week tegen FC Utrecht (2-1) zijn debuut voor Vitesse en keert voor even terug in de ArenA. Aan de kant van Ajax speelt sinds dit seizoen een geboren Arnhemmer. Theo Janssen maakte de overstap van FC Twente naar de landskampioen en is direct een belangrijke schakel in de ploeg van Frank de Boer.

Oude liefde

Janssen is gelukkig met de huidige ontwikkelingen bij ‘zijn club’. "Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Met John van den Brom staat een goede trainer voor de groep en de mensen in Arnhem herkennen Vitesse weer. Ik vroeg me vorig jaar letterlijk af of Vitesse mijn club nog wel was. Het vorige seizoen vond ik heel triest", zei Janssen tegen Voetbal International. De Ajacied zal uitgaan van een thuisoverwinning, maar hij kent de grillen van ‘zijn’ Vitesse als geen ander.

Goal.com

Hoofdsponsor: