14 augustus 2010 In de media

Vitesse houdt lang stand tegen Ajax

Vitesse heeft zaterdagavond in Amsterdam met 4-2 verloren van Ajax.

Het was de tiende opeenvolgende nederlaag van de Arnhemse ploeg in de Arena. Je zou het bijna vergeten, bij alle opwinding rondom het gerucht over de buitenlandse investeerder in Vitesse, maar er werd zaterdagavond ook nog gewoon gevoetbald in de eredivisie.

Na de 3-1 zege op ADO Den Haag tijdens de competitieouverture leverde Vitesse ook in Amsterdam een goede prestatie, ondanks de nederlaag. Het jonge en onervaren team van trainer Theo Bos hield lang stand tegen de kampioenskandidaat. Pas in de tweede helft capituleerde Vitesse tegen een Ajax, dat zichtbaar zwakker was geworden door de absentie van de geschorste topscorer en sterspeler Luis Suarez.

Vitesse nam brutaal de leiding, door een rake kopbal van Davy Pröpper. Via Jan Vertonghen (schot uit vrije trap) en Gregory van der Wiel (schuiver van dichtbij) nam Ajax de leiding, maar vlak voor de pauze kwam Vitesse knap terug. Marco van Ginkel, de 17-jarige middenvelder, bekroonde goed spel in zijn vijfde optreden in de hoofdmacht met een van richting veranderd schot: 2-2.

Na rust was het snel gedaan met het Arnhemse verweer. Siem de Jong maakte binnen een minuut de 3-2. Vernon Anita drukte het overwicht van de thuisploeg verder in cijfers uit: 4-2.

Bij Vitesse ontbrak doelman Piet Velthuizen. Hij ondervond toch te veel last van de enkelblessure, die hij vrijdag had opgelopen tijdens de training. Hij werd vervangen door Eloy Room, die geen grote fouten maakte en een paar reddingen kon verrichten.

Ajax-Vitesse 4-2 (2-2)
26. Davy Pröpper 0-1, 37. Jan Vertonghen 1-1, 40. Gregory van der Wiel 2-1, 43. Marco van Ginkel 2-2, 46. Siem de Jong 3-2, 58. Vurnon Anita 4-2.

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Sprockel (83.Pinarci), Caldirola, Drost; Van Ginkel (71.Felixdaal), Pröpper; Büttner (81.Heijckmann), Pluim, Snijders; Nilsson.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: