16 april 2011 In de media

Vitesse houdt ongeslagen reeks in stand

Vitesse zal voor de rest van dit seizoen uit de gevarenzone in de Eredivisie blijven. De equipe van Albert Ferrer won zaterdag namelijk met 2-1 van FC Groningen, dat erg matig was.

Weinig opwinding

FC Groningeen trad sinds enige tijd eindelijk weer eens met Tim Matavz aan. De aanvaller die volop in de belangstelling staat van Napoli had voor rust ook de beste kans om de noorderlingen op voorsprong te schieten. Vitesse en Groningen maakten er in de GelreDome een weinig enerverend duel van. Het tempo lag erg laag en goede kansen waren lange tijd schaars. Nicklas Pedersen treuzelde namens Groningen te lang op aangeven van Fredrik Stenman, terwijl Matavz een sublieme dieptepass van Tom Hiariej net niet genoeg richting kon meegeven.

De kansenverhouding lag echter redelijk gelijk voor rust, omdat Vitesse ook twee doelrijpe mogelijkheden onbenut liet. De niet volledig fitte Ismail Aissati was niet slagvaardig genoeg en Frank van der Struijk had pech. Laatstgenoemde knalde een afvallende bal richting het doel van Luciano, maar vond Jonas Ivens als sta-in-de-weg. Voor rust scoorde Nemanja Matic tweemaal, ware het niet dat hij even vaak hinderlijk buitenspel stond. De doelpunten werden door arbiter Jeroen Sanders dan ook afgekeurd.

Vitesse komt terug

Na de pauze werd het spel er niet beter op. Groningen schakelde een tandje bij en kreeg enkele kleine kansjes. Ook de thuisploeg was bij vlagen enigszins gevaarlijk. Na ruim een uur kwam Groningen ietwat fortuinlijk op een 0-1 voorsprong. Dusan Tadic slingerde de bal vanaf de linkerkant goed voor, Matavz zorgde voor de verwarring en Danny Holla kon de bal van dichtbij tegen de touwen jagen: 0-1. Daardoor moest Vitesse komen en dat deed het ook via aanvaller Wilfried Bony. De sterke spits kon niet worden afgestopt door Jonas Ivens na een panklare dieptepass, waarna de aanvaller Luciano bekeken wist te verschalken (1-1).

Vitesse ontketende een klein offensief en uit dat offensief kwam ook de 2-1 voort. Aissati legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Guram Kashia: 2-1. Vanwege die treffer moest Groningen weer naar voren voetballen. Dat gebeurde niet met overtuiging, waardoor de eindstand 2-1 werd. Zodoende houdt Vitesse de ongeslagen reeks in eigen huis in stand – Vitesse verloor na de winterstop geen één keer in de GelreDome. Groningen blijft buitenshuis zwak presteren.