19 december 2010 In de media

Vitesse houdt stand in sneeuwduel bij NAC

Vitesse heeft zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd van 2010, uit bij NAC, gelijk gespeeld : 1-1. Het laatste half uur werd in de sneeuw afgewerkt. Het duel werd tien minuten voor tijd stilgelegd om de lijnen te laten schoon te maken. Die waren ondergesneeuwd.

Op het veld in het Rat Verlegh Stadion was de temperatuur bij aanvang van de wedstrijd gezakt naar min tien graden. Door de wind was de gevoelstemperatuur nog vele graden lager. Een helft lang werd er bij lichte sneeuwval gevoetbald, maar na rust nam de hevigheid van de sneeuwbuiten flink toe. Na een klein uur spelen moest de witte speelbal plaatsmaken voor een oranje exemplaar. En ruim tien minuten voor tijd zette de thuisploeg de stadionklok zelfs even stil, toen twintig sneeuwvegers het veld op kwamen om de lijnen weer zichtbaar te maken. Het stilzetten van de klok is hoogst ongebruikelijk in het betaalde voetbal, maar de regels van de KNVB schrijven voor dat de belangrijkste lijnen op het veld zichtbaar moeten zijn voor de arbitrage.

Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Vooral Julian Jenner was tegen zijn oude club op dreef. De vleugelspits, terug in de basis, snelde op links en rechts langs zijn tegenstanders. Twee scherpe voorzetten misten een eindstation.

Daarna besloot Jenner het maar zelf te doen.Met die onmogelijke poging had hij wel succes. Zijn schuiver werd door doelman Ten Rouwelaar onderschat: 0-1. Uit respect voor de club waar hij voor het eerst naam maakte, vierde Jenner zijn doelpunt ingetogen. Jenner kreeg het direct op zijn heupen, maar toen dat onnodig balverlies opleverde, was Ferrer zichtbaar boos. Balbezit is heilig voor de Spanjaard.

Ferrer startte met Pedersen, al weken niet topfit, in de basis. Tweede spits Pluim zat niet bij de selectie, net als Nilsson, Sprockel en de geblesseerde Buttner. In de tweede helft was er minder overtuiging. Dat had zich voor rust al aangediend. na een klein uur spelen verspeelde Vitesse de voorsprong. Nemanja Gudelj draaide weg in de 16 en schoof de bal achter doelman Room: 1-1. Tien minuten voor tijd kreeg Tim Gilissen van NAC rood, na zijn tweede gele kaart.

NAC - Vitesse 1-1 (0-1): Jenner 0-1. 58. Gudelj 1-1.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost; Van Ginkel (68. Snijders), Aissati, Matic; Jenner (77. Kingston), Pedersen (68. Barazite), Stevanovic.

Bank: Delac, Caldirola, Felixdaal, Propper, Kingston, Barazite, Snijders.

Bijzonderheden: bij NAC ontbrak de geblesseerde oud-Vitessenaar Matthew Amoah.