30 januari 2011 In de media

Vitesse in afrondende fase met Bony en Gaman

Vitesse is in de afrondende fase met aanvaller Wilfried Bony en verdediger Valerica Gaman. Maandag verwacht de club de laatste contractuele zaken te regelen en volgt tevens de medische keuring.

Het ziet er dus naar uit dat Albert Ferrer voor het verstrijken van de transfermarkt nog twee spelers aan zijn selectie kan toevoegen. Het betreft allereerst de Ivoriaanse aanvaller Wilfried Bony die overkomt van Sparta Praag. Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Wilfried is 22 jaar oud en het type spits waar wij naar op zoek waren. Niet alleen is hij fysiek sterke, maar heeft zeker ook voetballend vermogen. En, niet onbelangrijk, hij kan een doelpunt maken."

De tweede speler is Valerica Gaman, centrale verdediger van het Roemeense Universitatea Craiova. Van Leeuwen: "Een speler met een uitstekende balbehandeling die al op jonge leeftijd de aanvoerdersband draagt bij Craiova. Hij manifesteert zich nu al als een routinier. De voltallige technische staf is zeer enthousiast over deze speler."

Beide spelers worden niet eerst gehuurd, maar krijgen meteen een contract aangeboden en voor langere tijd aan Vitesse verbonden. Zoals gezegd worden maandag de laatste puntjes op de 'i' gezet en moeten de spelers nog worden gekeurd. Meer informatie over de definitieve overgang en beide spelers volgt natuurlijk zodra bekend

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: