23 augustus 2010 In de media

Vitesse in de ban van Jordania

Transferperikelen overschaduwen competitiewedstrijd tegen FC Twente (0-3)

Vitesse is volledig in de ban van Merab Jordania. De com­petitiewedstrijd tegen FC Twente ( 0- 3) werd zaterdagavond com­pleet overschaduwd door de trans­ferperikelen, die de komst van de Georgische clubbaas met zich mee­brengen.

Tien fotografen, drie cameraploe­gen en een kleine tweehonderd supporters stonden zaterdag voor Gelredome klaar voor de entree van Jordania. De clubeigenaar kreeg een ovatie van de aanhang en terwijl hij het stadion betrad, bevestigde hij de komst van Aja­cied Ismaïl Aissati (‘ Ja, dat is rond’) en Chelsea-speler Slobodan Rajkovic (‘Die heeft al getekend’).

Er was ook minder prettig nieuws voor de Arnhemse aanhang. Het vertrek van doelman Piet Velthui­zen. De international gaat voor vier seizoenen naar de Spaanse promovendus Hercules Alicante. „We hebben hem een nieuw con­tract aangeboden”, zei Jordania. „ Als hij dan niet akkoord gaat, houdt het op.”

De deal met Hercules is rond, al­leen zijn beide clubs het nog niet eens over het aantal termijnen waarin Vitesse de transfersom (naar verluidt 800.000 euro en twintig procent bij een doorver­koop) zal ontvangen. Vitesse be­raadt zich de komende dagen over de opvolging van Velthuizen.

In het stadion werd Jordania be­groet door een groot spandoek voor de Zuid- tribune. De tekst: ‘Merab, let our dreams come true!’, een verwijzing naar de am­bitie van de geldschieter om bin­nen drie jaar kampioen van Neder­land te zijn. Op het ereterras van Gelredome werd Jordania vergezeld door zijn zoon, door enkele landgenoten en door de voetballers Rajkovic en Nemanja Matic. Matic is een 21- ja­rige Serviër, eveneens van Chelsea. De verdedigende middenvelder is de volgende nieuweling die Jorda­nia zal toevoegen aan de Arnhem­se selectie. Vitesse presenteerde de nieuwe spelers zaterdag nog niet officieel. Dat gebeurt zeer waar­schijnlijk vandaag.

Opvallend was verder de aanwezig­heid van Johan Boskamp. De Ne­derlandse trainer zat zelfs naast Jor­dania.
De twee zijn bevriend ge­raakt in de periode dat Boskamp bondscoach was van Georgië en Jordania de baas was van de voet­balbond. Boskamp was in 2006 al in beeld om trainer van Vitesse te worden. Destijds beschikte de kleurrijke Rotterdammer echter niet over de juiste papieren. Aad de Mos kwam toen in zijn plaats.

Boskamp ontweek zaterdag vragen over een eventuele komst naar Vi­tesse. De optie dat hij door Jorda­nia naar voren wordt geschoven, deed hij hoofdschuddend af met een vriendelijke lach. Boskamp (61) heeft bijna zijn hele trainers­loopbaan doorgebracht in België. In 2006 verklaarde hij dat het zijn grote droom is één keer aan de slag te gaan bij een club in de ere­divisie.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: