19 december 2012 In de media

Vitesse in profvoetbal ‘big spender’ met salarisuitgaven

In het streven om binnen afzienbare tijd de fel begeerde landstitel te veroveren heeft Vitesse een nieuw record gevestigd op het gebied van salarisuitgaven.
De Arnhemse club slaagde er vorig jaar in om 157 procent van de inkomsten over te maken naar de bankrekeningen van de werknemers.

Vitesse gaf in totaal 18,1 miljoen euro uit aan salarissen, terwijl er slechts 11,5 miljoen euro werd verdiend. Het is dus duidelijk dat Merab Jordania (foto) op de korte termijn succes nastreeft.

De Georgische eigenaar is in Nederland inmiddels een geduchte concurrent op de transfermarkt. Vitesse geeft inmiddels meer uit aan salarissen dan Feyenoord en is nu de vijfde club van Nederland als het gaat om de hoogste loonstrookjes. Alleen Ajax, PSV, FC Twente en AZ betaalden in het seizoen 2011/12 meer dan de ambitieuze Arnhemmers.

Terwijl vrijwel de hele Eredivisie kreunt onder de crisis, stegen in Arnhem de salarisuitgaven in één seizoen met 48 procent. Het leidde allemaal tot een duizelingwekkend verlies van bijna 23 miljoen euro. In zijn eerste seizoen had Jordania al rode cijfers genoteerd van 15 miljoen euro, waardoor de teller inmiddels op 38 miljoen in de min staat.

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: