25 januari 2010 In de media

Vitesse is flink in beroering

Eerste overwinning bij Heracles en op kunstgras

* Eerste driepunter Vitesse bij Heracles en op kunstgras.
* Aanvoerder Paul Verhaegh le­vert de band in zonder opgaaf van reden.
* Matchwinnaar Onur Kaya wacht nog op nieuw contract in Arnhem.

 

Foto:Edelf

Vitesse heeft een bezoek aan Heracles zaterdag in Almelo aangegrepen om van zich te doen spreken. De ploeg van trainer Theo Bos won knap bij Heracles (1-2) en bood naderhand gespreks­stof voor tien.
Na afloop bleek dat Paul Verhaegh zijn aanvoerdersband had ingele­verd bij trainer Bos. Over de reden werd geheimzinnig gedaan. „ Op verzoek van Paul houden we de in­houd van ons gesprek binnenska­mers”, zei Bos, die ontkent dat er een conflict aan ten grondslag ligt.

Verhaegh voelde zich eveneens niet geroepen enige geheimzinnig­heid uit de wereld te helpen. Zo blijft de vraag of er een privé-kwes­tie speelt of dat Verhaegh een pro­bleem heeft met de club, de trai­ner of zijn ploeggenoten, onbeant­woord.
Evenmin is er duidelijkheid over de vraag of Onur Kaya ook na dit seizoen Vitessenaar blijft. Hij wacht op een contractvoorstel. On­getwijfeld met meer vertrouwen na zijn twee doelpunten tegen Heracles. Bos adviseerde de club al Kaya langer te houden.

Ondertussen speelt er nog het ‘ge­rucht Roy Makaay’. De oud- spits van Vitesse gaf enkele dagen gele­den op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord zijn ‘gevoelens’ voor Vitesse prijs. Bos zal er deze week een telefoontje aan wagen. „Ik ben nieuwsgierig naar wat hij precies heeft bedoeld”, erkende Bos zater­dag in Almelo, met een glimlach. Die was vooral te danken aan de belangrijke winstpartij in Almelo. Nooit eerder won Vitesse daar een duel en nooit eerder wonnen de Arnhemmers in competitiever­band op kunstgras. In Almelo doorstonden de bezoe­kers een krakkemikkige openings­fase waarin doelman Piet Velthui­zen redding moest brengen op kopballen van Looms en Quansah. In de tegenaanvallen was Lasse Nilsson Vitesses grote speerpunt, maar de Zweed bekroonde zijn scherpe uitvallen niet met treffers. Eenmaal bediende hij Santi Kolk niet helemaal op maat. Het spitsen­koppeltje mocht zich die misser aanrekenen.

Het duel in Almelo, niet hoog­staand maar wel het aankijken waard, werd beslist door twee tref­fers van Kaya. Eerst pikte de Belg een onbegrepen breedtepass van Quansah op en rondde (69e mi­nuut) beheerst af: 0- 1. Tien minu­ten later plaatste hij de bal op aan­geven van Kolk technisch knap langs Pieckenhagen: 0-2.
Een curieuze treffer van invaller Sebastiaan Steur (85e minuut, 1-2) bracht Vitesse nog even aan het wankelen. Doelman Piet Velthui­zen klemde de bal eenvoudig vast, maar had zichzelf zo ver naar ach­teren geposteerd, dat hij met bal en al in het doel bleek te staan.

Nog meer gespreksstof volgt snel genoeg. Zo mag technisch direc­teur Marc van Hintum vandaag de nieuwe voorzitter Maasbert Schou­ten ervan overtuigen dat zijn me­dio 2010 aflopende contract ver­lengd moet worden.

 

De Gelderlander

Hoofdsponsor: