16 juli 2011 In de media

Vitesse is onder de indruk van assistent Capellas

Minstens zo opmerkelijk als de aanwezigheid van Nicky Hofs op het trainingsveld van Vitesse, is de positie van assistent-trainer Albert Capellas.
De Spanjaard kwam vorig najaar op verzoek van hoofdcoach Albert Ferrer mee naar Arnhem, maar lijkt zijn vriend nu te overleven bij Vitesse. Hoewel Capellas nog niet in het bezit is van een nieuw contract, lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Hoofdtrainer John van den Brom betrekt de Spanjaard actief bij de trainingen, en zichtbaar is dat de assistent-trainer een goede band heeft opgebouwd met een aantal basiskrachten in de selectie. De clubleiding van Vitesse is bovendien zeer onder de indruk van Capellas, die volgens technisch directeur Ted van Leeuwen over ‘een andere beroepsbeleving’ dan Ferrer beschikt.

Capellas, die voor zijn overgang naar Vitesse op verschillende posities actief was in de jeugdopleiding van Barcelona, wordt geroemd vanwege zijn tactische kwaliteiten, zijn persoonsgerichte benadering richting spelers én zijn kennis over geavanceerde computersystemen. Onder meer met dat laatste hoopt Vitesse de komende jaren het verschil te gaan maken.

‘Albert heeft het hier uitstekend naar zijn zin’, zegt Van Leeuwen tegen Voetbal International. ‘Hij zat altijd wat vastgeplakt aan Barcelona, maar was er aan toe een andere omgeving te verkennen. Misschien lukt hem dat nu nog wel beter dan vorig seizoen.’

Als het klikt tussen Van den Brom en Capellas – en alles wijst daarop – tekent de Spanjaard tijdens of na het trainingskamp een nieuw contract. Zelf wilde Capellas daar nog niets over kwijt. ‘Of ik hier gelukkig ben? Binnenkort wil ik over alles praten, nu kies ik er nog voor te zwijgen.’

VI

Hoofdsponsor: