17 augustus 2010 In de media

Vitesse is voor 100% van Roman Abramovich

De voetbalclub Vitesse is misschien op papier in handen gekomen van de Georgische zakenman Merab Jordania, in werkelijkheid blijkt de Russische oliemiljardair Roman Abramovich eigenaar van de Arnhemse club. Dat bevestigen meerdere bronnen dichtbij Quote.

De Georgiër is namelijk een directe marionet van Abramovich, die al sinds 2005 de Engelse voetbalclub Chelsea in zijn bezit heeft en het naar meerdere landstitels heeft geduwd. ‘Jordania is niet meer dan een stroman van Abramovich. In feite heeft Roman dus Vitesse gekocht’, aldus een zeer goed ingevoerde voetbalbron (bevriend met Abramovich) tegen Quote.

Maandag jubelde de inmiddels ex-voorzitter van Vitesse Maasbert Schouten (vorig jaar nog met hangen en wurgen Quote 500 nr. 184, €150 miljoen, maar dit jaar een vermoedelijke exit) dat de landstitel en deelname aan de Champions League voor het grijpen liggen voor Vitesse. Een uitspraak waarmee de gevallen Afab-eigenaar tijdens de persconferentie de lachers op zijn hand kreeg, maar in de praktijk lijkt dit wellicht waarheid te kunnen worden. ‘De tweede en derde garnituur van Chelsea zal binnenkort wel bij Vitesse worden gestald.’ Coming-man Jeffrey Bruma, die vorige week zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, is echter niet in het geel-zwarte shirt van Vitesse te bewonderen. ‘Nee, hij is al echt iemand die tegen het basiselftal van Chelsea aanzit,’ aldus de bron die zijn naam liever niet terug leest hier.

Merab Jordania, die van verschillende criminele activiteiten wordt verdacht, heeft op papier sinds maandag alle aandelen overgenomen van Schouten, waarmee een bedrag van €4 miljoen gemoeid was, aldus een verslaggever van Voetbal International maandagavond. ‘Dat Jordania miljardair zou zijn, is ronduit belachelijk. Ik heb ook zakelijk met hem van doen gehad. Hij heeft hooguit een paar miljoen.’

Quote

Hoofdsponsor: