29 november 2010 In de media

Vitesse jonger dan ooit met 21,4 jaar

Albert Ferrer heeft in zijn tweede wedstrijd als hoofdtrai­ner van Vitesse – het werd gisteren 1- 1 bij De Graafschap – een record gevestigd. Hij selecteerde in Doet­inchem de jongste Arnhemse ploeg ooit in de eredivisie.


De gemiddelde leeftijd van Vitesse was bij het eerste fluitsignaal 21,4 jaar; zo’n beetje de leeftijd voor spelers van Jong Oranje zeg maar. Vitesse trad al vaker dit seizoen met een piepjonge ploeg aan, maar vaste krachten als Civard Sprockel (27) en Lasse Nilsson (29) tilden het gemiddelde meestal om­hoog. In het uitduel bij Feyenoord eerder dit seizoen was de gemid­delde leeftijd net als bij de Rotter­dammers nog iets boven de 22 jaar.

Ferrer koos voor de streekderby te­gen De Graafschap een ultrajonge ploeg. Luca Caldirola en Davy Pröpper zijn nog tieners ( beiden 19), de meeste spelers (vier) waren gisteren 21 jaar, de enige uitschie­ter naar boven was Julian Jenner, met 26 jaar de routinier.

De ultrajonge basis van Vitesse, van jong naar oud: Caldirola (19), Pröpper (19), Felixdaal (20), Rajkovic (21), Pluim (21), Room (21), Snijders (21), Aissati (22), Matic (22), Kashia (23), Jenner (26).

Trainer Albert Ferrer van Vitesse was na de derby niet tevreden met het spel van zijn ploeg. „Wij hadden te veel spelers achterin, vier verdedigers tegen twee spit­sen. Daardoor kwamen we op het middenveld een speler te kort. We hadden verwacht dat we de wedstrijd beter zouden kunnen domineren, maar De Graafschap zette ons goed vast. Dat het veld in slechte conditie was, mag geen excuus zijn”, vond Ferrer, die de rol van de thuisploeg doorslaggevend vond. „Ik vond onze spelers wat ge­spannen, niet relaxed aan de bal, maar De Graafschap heeft het ook heel goed gedaan. Zij had­den kunnen winnen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: