22 februari 2011 In de media

Vitesse kan mogelijk alsnog gewilde Gaman halen

Vitesse kan via een omweg wellicht toch nog de beoogde versterking binnenhalen. In januari probeerden de Arnhemmers al Valerica Gaman los te weken bij het Roemeense Universitatea Craiova.

De speler was zelfs al medisch gekeurd in Arnhem, maar de transfer mislukte toen de club oorlog maakte. Maar er is een opening nu Gaman zijn vorige maand ondertekende contract alweer heeft opgezegd. Hij claimt dat hij een aantal maanden geen salaris heeft gehad en daarom transfervrij is.

De door Vitesse begeerde speler gaat inmiddels vechtend over straat met zijn club. Craiova heeft afgelopen week een reactie gepubliceerd op de officiële website. De club vermeldt dat de gronden om het contract op te zeggen vals zijn.

Vervolgens zijn wat ingescande papieren te zien dat het nieuwe contract van de speler blijkt te zijn. De beoogde versterking van Vitesse verdient dit jaar 150 duizend euro, een bedrag dat tot 2016 zal oplopen tot 201.667 euro. Alle pagina’s van het contract zijn ondertekend door de club en door de speler.

Dat Craivoa heel wat verwacht van de speler blijkt wel uit de vastgestelde afkoopsom: tien miljoen euro. Het conflict loopt inmiddels zo hoog op dat het een zaak wordt voor de FIFA. Mocht de internationale voetbalbond besluiten dat Gaman inderdaad onder zijn contract uit kan, dan is hij werkloos en zou Vitesse hem dus alsnog een contract kunnen aanbieden. Technisch directeur Ted van Leeuwen laat weten dat Vitesse geïnteresseerd blijft.

Valerica Gaman tijdens de medische keuring in Rijnstate Arnhem 

VI

Hoofdsponsor: