24 juli 2011 In de media

Vitesse kan niet voor spektakel zorgen bij De Merino’s

Mede door de slechte weervoorspellingen was het sportpark van De Merino’s zaterdag niet volledig gevuld met supporters. Het oefenduel tussen Fc Oss en Vitesse, gespeeld in Veenendaal, trok een kleine 1000 man, waar op het dubbele gerekend was.
,,We zitten middenin de vakantieperiode, ik denk dat het daar ook mee te maken heeft", legt de secretaris van De Merino’s, Evert van der Heijden, uit.

De Arnhemmers gingen met een 1-5 overwinning naar huis, maar echt verwend werden de supporters in Veenendaal niet. Ondanks een snelle treffer bleef een monsterscore uit. ,,In zulke wedstrijden gaat het niet om de uitslag maar om hoever je conditioneel bent", legt Vitesse speler, en tevens Edenaar, Adnane Tighadouini uit.

Risico
Dat het sportpark niet vol stond met mensen had volgens Van der Heijden een simpele reden. ,,Als we Vitesse tegen een regioteam hadden laten spelen was er mogelijk meer belangstelling. Helaas wilde de ploeg uit Arnhem dat niet. Nu waren het vooral supporters van beide elftallen en waren er weinig Veenendalers." De supporters die er wel waren, keken met veel bewondering naar de eerste doelpuntenmaker; Vitesse-spits Bony. ,,Wat een beer is dat, die zet je niet zomaar aan de kant."

Ondanks dat de competitie bijna begint leek het erop dat Vitesse het rustig aandeed en geen risico’s wilde nemen. Nadat sterspeler Marcus Pedersen bij een 0-1 tussenstand in de 26ste minuut een onschuldig tikje kreeg, mocht hij van zijn trainer gelijk de kleedkamer in. ,,We wilde vandaag echt wel een goede prestatie neerzetten met mooi spel, maar soms gaat dat niet", aldus Tighadouini.

Niveau
Pas na een half uur spelen kreeg Veenendaal het tweede doelpunt te zien. Büttner scoorde vanuit een vrije trap de 0-2. Vlak voor rust wist ook aanwinst Giorgi Chanturia, die het publiek enkele malen toch aan het klappen kreeg met zijn snelle acties, zijn doelpunt mee te pikken. Van der Heijden was verbaasd over het niveau. ,, Als Vitesse zich niet versterkt, wordt het een lastig seizoen voor ze. Alleen Chanturia speelde wel aardig."

In de tweede helft werd nog drie maal gescoord. Buttner en Bony mochten beide vanuit een strafschop scoren en voor Fc Oss deed Roy de Ruiter wat terug. Hierdoor werd de eindstand 1-5. ,,Je hoopt toch op een monsterscore na de snelle 0-1, helaas bleef dit uit. Toch zijn we tevreden over deze mooie middag. We hebben extra inkomsten gekregen en ondanks het slechte weer gingen de drankjes hard."

Herhaling
Negentig minuten mocht Tighadouini maken, iets wat hij nodig had legt hij zelf uit. ,,Ik wil dit seizoen een basisplaats veroveren en dan moet je jezelf in zulk soort wedstrijden bewijzen. Vandaag heb ik een assist kunnen geven maar helaas geen doelpunt. Het is leuk om in je eigen regio te voetballen, er stond heel wat familie langs de lijn."

,,Wij gaan proberen volgend jaar weer zo’n soort wedstrijd te regelen op ons sportpark", verklapt Van der Heijden alvast. ,,Alleen willen we dan wel een eredivisieclub tegen een regioteam laten voetballen. Dat trekt toch meer bezoekers, ondanks dat deze wedstrijd ook zeker niet verkeerd was. We kunnen terugkijken op een mooie middag, die zonder problemen verlopen is."