26 juli 2012 In de media

Vitesse kan zich opmaken voor Hiddink en Eto’o

De eerste Europese missie van Vitesse dit seizoen is geslaagd. Ten koste van het povere Lokomotiv Plovdiv plaatste de Arnhemse club zich eenvoudig voor de derde voorronde van de Europa League (3-1).
Daarin wacht een tegenstander van een heel ander kaliber: Anzhi Makhachkala, waar Guus Hiddink als coach op de bank zit.

Serieuze tegenstand bood Plovdiv, als verliezend bekerfinalist van Bulgarije toegelaten tot de Europa League, niet. Bij de ploeg was deze week eigenaar Konstantin Dinev opgestapt en dat was voor een handvol spelers het sein om ook maar te vertrekken. Het gevolg: de wedstrijdselectie voor het duel in Arnhem telde slechts zestien spelers.

Deze zestien bleken geen partij voor Vitesse. De Arnhemmers slaagden er vorige week in Bulgarije nog in om tot vier keer (!) toe een voorsprong uit handen te geven, maar ditmaal duldde de ploeg van coach Fred Rutten geen tegenspraak. Marco van Ginkel zorgde halverwege de eerste helft met een frommelgoal bij de tweede paal voor de 1-0, Patrick van Aanholt maakte er op slag van rust 2-0 van. De linksback sneed op aangeven van Bony naar binnen en werkte de bal in twee instanties achter doelman Stefano Kunchev.

Opgeteld met de 4-4 van vorige week was met 2-0 de buit binnen voor Vitesse en kon hardop gedroomd gaan worden over de ontmoeting van volgende week met Anzhi. Samuel Eto’o is de grote vedette van de ploeg uit Dagestan, maar hij is zeker niet de enige grote naam. Ook onder meer Mbark Boussoufa, Yuri Zhirkov, Mehdi Carcela en natuurlijk coach Hiddink gingen onlangs een avontuur bij de steenrijke en ambitieuze Russische club aan.

Anzhi wil een aanval doen op de nationale en internationale top en komt nu dus naar het Gelredome. Dat zal voor Vitesse dus een heel ander karwei worden dan het niemendalletje tegen Lokomotiv Plovdiv. Tegen de Bulgaren sloten de Arnhemmers in de met bijna 14.000 fans gevulde Gelredome overigens af op 3-1. Bony maakte de derde Arnhemse goal, Plovdiv deed daarna vanaf de stip wat terug. Dat was een dure strafschop voor Vitesse, want verdediger Tomas Kalas kreeg rood voor zijn overtreding. Hij is er volgende week dus niet bij om Samuel Eto’o van scoren af te houden.

FcUpdate

Hoofdsponsor: