27 oktober 2010 In de media

Vitesse kansloos tegen PSV

Vitesse heeft woensdagavond in GelreDome een kansloze nederlaag geleden tegen koploper PSV: 0-2. Door de derde nederlaag op rij blijft de Arnhemse ploeg ook na elf speeldagen zestiende in de eredivisie.


Drie dagen na de historische 10-0 overwinning op Feyenoord boekte PSV zonder noemenswaardige inspanning een zege in Arnhem. Vitesse kwam simpelweg op alle fronten te kort om het de titelfavoriet lastig te maken.

Na ruim een half uur kwamen de gasten op voorsprong, toen Jonathan Reis in de lucht het duel won van Civard Sprockel. Op aangeven van Balazs Dzsudzsak scoorde de spits van PSV met een welgemikte kopslag (0-1). Dzsudzsak zorgde na de pauze zelf vanaf elf meter voor de beslissende treffer (0-2). Aan de strafschop ging een overtreding van Alexander Büttner op Jeremain Lens vooraf. Vitesse probeerde het wel, maar de ploeg van interim-trainer Hans van Arum slaagde er niet of nauwelijks in gevaarlijk te worden, afgezien van kansen voor Lasse Nilsson (voor rust) en Nemanja Matic (in slotfase schot op de lat).

Bij Vitesse is het wachten op de nieuwe hoofdtrainer Albert Ferrer begonnen. Wanneer hij voor de eerste keer voor de groep zal staan, dat was woensdagavond nog onduidelijk. Ferrer en zijn assistent Stanley Menzo worden donderdag gepresenteerd in GelreDome.

Vitesse-PSV 0-2 (0-1)

32. Jonathan Reis 0-1, 60. Balazs Dzsudzsak (strafschop) 0-2.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel (46.Van Ginkel), Rajkovic, Büttner (68.Caldirola); Pröpper, Matic; Jenner (69.Pedersen), Aissati, Van der Struijk; Nilsson.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: