1 september 2010 In de media

Vitesse kijkt al weer naar winterse transfermarkt

Met een verdubbeling van het aantal aanwinsten van vier naar acht spelers heeft Vitesse gisteravond de transfermarkt 2010 verlaten. Maar niet zonder al weer vooruit te kijken naar 1 januari 2011, als de voetbaltransfermarkt weer voor een maand open gaat.

‘Met de komst van deze vier spe­lers en de komst eerder al van Ma­tic, Rajkovic, Delac en Aissati staat onze selectie op dit moment. We gaan kijken hoe ver we hiermee kunnen komen en waar de schuit eventueel gaat lekken. In de win­terstop gaan we ons verder oriënte­ren en krijgt het bouwproces zijn vervolg’, stelt technisch directeur Ted van Leeuwen op de site van de club.

Vitesse heeft inmiddels de werk­vergunningen binnen voor de Ser­vische verdediger Slobodan Rajko­vic en de Kroatisch doelman Matej Delac, beiden gehuurd van Chel­sea. Met Marcus Pedersen (19) heeft de club de begeerde spits ­een afmaker - binnengehaald. De komst van de jonge Noor - voor vier jaar - leek het voorbije week­einde te stranden toen de vraag­prijs van Stromsgodset IF plots de lucht in schoot; naar verluidt van 300.000 euro tot 1 miljoen.

Daarnaast liep de spits, die op zijn 16de al bij Liverpool op proef was, een liesblessure op. Volgens Vites­se is die niet ernstig en zal Peder­sen medio september weer fit zijn. Guram Kashia, de Georgische rechtsback en 4-voudig internatio­nal, komt pas naar Nederland als zijn werkvergunning is geregeld. Vitesse heeft de speler van Dina­mo Tbilisi een jaar vastgelegd, met een optie op nog een jaar. Zoals Vitesse ook op Ismail Aissati een optie heeft. De Arnhemse club kan hem in 2011 voor rond de 1,5 miljoen euro overnemen van Ajax. De meest kleurrijke loopbaan heeft de Ghanese nieuwkomer La­ryea Kingston, die in Ghana, Libië, Israël, Rusland en tot 2010 Schot­land (Hearts) speelde.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: