27 september 2012 In de media

Vitesse klaar voor FC Utrecht-uit

Vitesse won afgelopen woensdag het bekerduel met 0-3 van v.v. Gemert. Zonder groots te spelen wist het elftal van Fred Rutten de hard werkende amateurs uit Gemert opzij te zetten.

Daarmee lijkt het gelijkspel tegen Heracles Almelo van vorig weekend weggespeeld te zijn. De focus lag woensdag na het duel alweer op het duel tegen FC Utrecht.

Vitesse had veruit het meeste balbezit op het goed gevulde sportpark in Gemert. Echter speelden de Arnhemmers in een te laag tempo waardoor Vitesse het goed georganiseerde Gemert niet in gevaar kon brengen. Na rust zette Vitesse even aan en leverde dit doelpunten op van Theo Janssen en de ingevallen Brahim Darri. In de laatste seconden van de wedstrijd schoof Reis de 0-3 binnen. Vitesse bekert dus verder. “Dat is het enige dat telde”, aldus trainer Fred Rutten.

Vorig seizoen speelde Vitesse met 2-2 gelijk in de Nieuw Galgenwaard. FC Utrecht kwam via Edouard Duplan en Frank Demouge twee keer op voorsprong. Voor Vitesse maakten Giorgi Chanturia en Nicky Hofs gelijk.

FC Utrecht presteert in de competitie opvallend goed. De Domstedelingen staan keurig op een vijfde plek met elf punten uit zes duels. Hiermee staat de club uit de Domstad op drie punten achterstand van Vitesse. Afgelopen woensdag werd de bekerkraker FC Utrecht vs Ajax gespeeld. Alles leek aanwezig voor een heus bekerspektakel, maar niets bleek minder waar. Ajax stond na een kwartier voetballen al met 0-2 voor en verschalkte FC Utrecht uiteindelijk simpel met 0-3.

FC Utrecht vs Vitesse begint zaterdag om 19.45 uur. Pol van Boekel is de leidsman. Bij Vitesse is Frank van der Struijk langdurig geblesseerd en Giorgi Chanturia geschorst. Jan-Arie van der Heijden kan na zijn schorsing weer ingezet worden.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: