9 juni 2012 In de media

Vitesse komt met historisch uitshirt

Vitesse presenteert op de eerste training op 1 juli ( dag van de EK-finale) het nieuwe uit­shirt voor komend seizoen. Hoe het wedstrijdshirt eruit gaat zien, wil woordvoerster Ester Bal niet zeggen.
Wel laat ze doorscheme­ren dat de ontwerpers zich heb­ben laten inspireren door de Vites­se- shirts uit een ver verleden. Dit in verband met het 120-jarig be­staan van de club. Het uitshirt van Vitesse was vorig seizoen zwart en had een verticale blauw met witte baan. Het nieuwe ‘historische’ shirt zou voorzien zijn van een blauwe baan.

Vitesse is niet van plan een apart shirt voor de Europa League-wed­strijden uit te brengen. Dat gebeur­de in het verleden wel. ADO Den Haag, dat vorig seizoen Europees speelde, liet speciaal daarvoor ook een uniek shirt drukken.

Helemaal hetzelfde zal het Europa League-shirt niet zijn vanwege UE­FA- regels voor reclame-uitingen. „ De bedrukking van de sponsor­naam op het Europa League- shirt is kleiner omdat de UEFA dat voor­schrijft”, meldt Ester Bal.

Het aanvangstijdstip van de eerste training van Vitesse op Papendal is waarschijnlijk rond 14.00 uur. Bal: „ Dit zal in overleg gaan met de nieuwe trainer. Uiteraard zor­gen wij ervoor dat de training niet te kort op de EK-finale zit.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: