9 december 2012 In de media

Vitesse laat dure punten liggen in Venlo

Medekoploper Vitesse wist zondagmiddag niet te overtuigen op bezoek bij VVV-Venlo. Na een prima start werd de ploeg van trainer Fred Rutten in de tweede helft afgetroefd: 3-1.
Vitesse is dé verrassing van dit seizoen. De Arnhemmers, die voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats met PSV stonden, gingen zondagmiddag op bezoek bij nummer zestien VVV. De Venlonaren behaalden elf punten en strijden voorlopig met Roda JC, Willem II, NAC Breda en PEC Zwolle om lijfsbehoud. De beginfase van het duel was voor de Vitessenaren.

Voortvarende start Vitesse

Al in de tiende minuut stond de ploeg van trainer Fred Rutten op voorsprong. Nadat Jan-Arie van der Heijden goed mee op kwam, kon Jonathan Reis de bal kaatsen op Marco van Ginkel. De jongeling nam aan en vuurde op het Venlose doel. De bal was dusdanig goed geplaatst dat VVV-doelman Mäenpää kansloos was. Met deze stand was Vitesse virtueel de koploper van de Eredivisie. FC Twente en PSV komen later nog in actie.

Na 25 minuten spelen gebruike aanvaller Wilfried Bony zijn lichaam goed. Drie verdedigers konden niet voorkomen dat de Ivoriaan gevaarlijk kon worden. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Gael Kakuta, maar die kon de bal niet goed controleren. Mäenpää was de lachende derde. Een paar minuten later was de thuisploeg voor de eerste keer gevaarlijk. Ricky van Haaren kon uithalen na een voorzet van Robert Cullen, maar schoot over.

VVV bijt van zich af

Na ruim een halfuur spelen werd Kakuta goed weggestuurd door Van Ginkel. De bal kwam vervolgens bij Renato Ibarra die naar binnen draaide. De aanvaller schoot op het doel van Mäenpää, maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Met nog vijf minuten te spelen in het eerste bedrijf kwam VVV op gelijke hoogte. Kashia werd eenvoudig uitgespeeld, Linssen produceerde de voorzet en invaller (Turk viel uit) Yuki Otsu gaf het laatste zetje: 1-1.

Na de theepauze leek het geloof bij Vitesse weg. In een koude De Koel kwam VVV-verdediger Niels Fleuren goed mee op en bezorgde de bal bij Barry Maguire. De dribbelaar wist Linssen te bereiken en de aanvaller kon vrij uithalen. Zijn schot was goed geplaatst; doelman Piet Velthuizen ging gestrekt naar de hoek, maar deed dat te laat.

Vitesse laat dure punten liggen

Met nog tien minuten te spelen was het wederom raak voor de thuisploeg. De hardwerkendde Cullen bezorgde VVV de drie punten. Otsu was de aangever. Door de driepunter klimt VVV een aantal plaatsen. Vitesse verliest drie zeer dure punten in de strijd om de koppositie.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: