19 juni 2010 In de media

Vitesse laat Hofs gaan en bereikt akkoord over Kolk

Vitesse heeft haar ‘zoon van de stad’ Nicky Hofs een vrije transfer gegund naar de Cyprioti­sche club AEL Limassol. Het tot 2011 lopende contract met de Arn­hemmer wordt ontbonden, zodat Hofs (27) vrij baan kreeg om een tweejarig contract in Limassol te tekenen.

De winst van de Arnhemse club bestaat uit een vermindering van de salariskosten voor volgend sei­zoen. Die drukken veel te zwaar op de begroting, die Vitesse voor­alsnog niet rond kan krijgen. Over het lopende seizoen kwam de club al tussen de 2 en 2,5 miljoen euro tekort. Daarop werd een grote sa­neringsoperatie aangekondigd, die op korte termijn moet resulteren in een gezonde financiële huishou­ding.

„Het is voor ons een lastenverlich­ting en voor Nicky een kans”, leg­de algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse gistermid­dag uit. „Hij kan daar een contract voor twee jaar tekenen en onder betere voorwaarden.”
Hofs – eenmalig international ­speelde in totaal 122 duels voor Vit­esse waarin hij 23 keer scoorde. Tussendoor was hij bij Feyenoord in 61 duels goed voor 19 treffers.

Vitesse bereikte deze week ook een overeenkomst met een niet na­der bekendgemaakte Duitse club over de transfer van aanvaller San­ti Kolk, die na het weekeinde zijn besluit bekendmaakt. Met het afko­pen van het tot 2011 lopende con­tract van de Hagenaar is een trans­fersom gemoeid. Ook het eerdere vertrek van Paul Verhaegh naar FC Augsburg lever­de Vitesse ‘enkele tonnen’ op. De Arnhemse club hoopt begin vol­gende week te horen of de op een zijspoor belandde assistent-trainer Edward Sturing bij AGOVV John van den Brom opvolgt. Zijn con­tract loopt eveneens af in 2011.

Theo Bos: ‘Arnhemmer weg is jammer

Vanaf zijn Zuid- Europese vakantieadres laat Vitesse-trainer Theo Bos weten het vertrek van Nicky Hofs naar AEL Limassol te betreuren. Hofs tekende voor twee jaar bij de Cypriotische club.
Een jaar geleden drong Bos nog aan op een extra financiële inspanning om zijn stadgenoot terug naar Vitesse te halen.

Die steun heeft Hofs – niet fit gekomen en nooit topfit geraakt – niet kunnen waarmaken. De 27- jarige rasvoetballer raakte zelfs zijn basisplaats kwijt en kwam niet verder dan één doelpunt. „ Jammer dat hij als echte Arnhemmer vertrekt bij Vitesse", vindt Bos niettemin. „Maar het is een stap die hij graag wilde maken en dat gun ik hem van harte. Ik wens hem alle geluk met zijn nieuwe uitdaging."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: