22 september 2012 In de media

Vitesse laat koppositie liggen

Met veel pijn en moeite heeft Vitesse ook in de zesde competitiewedstrijd zijn ongeslagen status in de eredivisie behouden. De Arnhemse ploeg leverde tegen Heracles wel twee kostbare punten in: 1-1.
Vitesse mocht dat vooral zichzelf kwalijk nemen. Pas nadat Ninos Gouriye kort na rust de score namens Heracles had geopend, kwam er eindelijk vuur in het spel van de formatie van trainer Fred Rutten. Een door Wilfried Bony benutte strafschop voorkwam een Arnhemse nederlaag.

Vitesse begon behoudend en een beetje slap. De ploeg liet Heracles aanvankelijk rustig komen en leunde daarbij op de defensie waarin Dan Mori voor het eerst een basisplaats had. De verdediger uit Israël verving de geschorste Jan-Arie van der Heijden. Heracles profiteerde amper van de vrijheid die Vitesse toestond.

Halverwege de eerste helft trok Vitesse het initiatief naar zich toe. Theo Janssen verzond enkele uitstekende passes en de twee andere middenvelders, Davy Pröpper en Marco van Ginkel, probeerden met individuele acties Heracles onder druk te zetten. Veel effect sorteerde dat niet. Spits Bony kwam net als vleugelaanvaller Renato Ibarra niet los van zijn bewakers. Alleen Jonathan Reis kreeg een mogelijkheid, maar de Braziliaan miste.

De beste kans in de eerste helft was voor Heracles. Samuel Armenteros profiteerde bijna van een slordigheid achterin bij Vitesse, maar strandde op doelman Piet Velthuizen.

Heracles startte de tweede helft flitsend. Al na 3 minuten was het prijs. Van dichtbij passeerde Ninos Gouriye doelman Velthuizen. Nog geen minuut later verzuimde Bony de gelijkmaker te scoren. Hij kopte in de handen van keeper Remko Pasveer. Ook Reis en invaller Mike Havenaar hadden daarna hun vizier niet op scherp. Een vrije trap van Janssen ging rakelings naast.

Een kleine 20 minuten voor tijd kwam Vitesse verdiend langszij. Mieke te Wierik schoffelde Van Ginkel onderuit, Bony schoot de strafschop onberispelijk binnen (1-1). In de spannende slotfase probeerde Vitesse van alles om de overwinning alsnog binnen te slepen. De defensie van Heracles, met de uitblinkende Pasveer, hield echter stand.

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: