10 februari 2010 In de media

Vitesse laat langs Sparta

Sparta heeft tegen Vitesse geen einde kunnen maken aan een belabberde reeks. De ploeg van trainer Frans Adelaar leek zich woensdagavond op het Kasteel naar een zege van 1-0 te knokken, maar moest in de 89e minuut de 1-1 van Serginho Greene incasseren
De Rotterdammers vielen na een prima competitiestart ver terug en boekten op 1 november vorig jaar hun laatste overwinning, thuis tegen NEC (2-0). Daarna haalde Sparta uit acht duels slechts twee schamele puntjes. Sparta ging tegen Vitesse heel diep, maar de beloning van alle inzet bleef uiteindelijk uit. Vitesse, de ploeg van trainer Theo Bos, speelde onder de maat en haalde geen moment het niveau van de wedstrijd zondag tegen PSV (0-0). Sparta en Vitesse maakten er een rommelige eerste helft van. Sparta speelde angstig en zonder zelfvertrouwen.

Vitesse was weliswaar de beter voetballende ploeg, maar miste in de counter het vernuft om de onzekerheid in de Rotterdamse defensie af te straffen. Hoewel er meer viel te halen, bleef het voor de rust bij twee gevaarlijke schoten van Santi Kolk en Lasse Nilsson.
De Arnhemmers misten tegen Sparta de geschorste centrale verdediger Kevin van Diermen, voor hem in de plaats stond Jeroen Drost in de basis. Bos moest tien minuten voor de rust de geblesseerde Civard Sprockel naar de kant halen. Hij zette Serginho Greene achterin en bracht Dalibor Stevanovic als middenvelder in. Ondanks de omzettingen haalde Vitesse vrij eenvoudig ongeschonden de rust, ook omdat de thuisploeg het laatste kwartier niet meer tot een fatsoenlijke aanval kwam. Sparta kreeg daarvoor wel wat kansen, maar doelman Piet Velthuizen keerde schoten van Rydell Poepon (vrije trap) en Erik Falkenburg.

Al snel in de tweede helft verzuimde Vitesse een voorsprong te nemen. Kolk schoot vrij voor doelman Aleksander Seliga naast. Adelaar wisselde vervolgens de onzichtbare aanvaller Poepon voor de snelle en onberekenbare Edouard Duplan. Er kwam meteen meer dreiging in het spel van de thusiploeg, die in de 60e minuut de leiding nam. Falkenburg kopte raak (zijn achtste competitietreffer) na een voorzet van Kevin Strootman. Vitesse probeerde vervolgens met invaller Nicky Hofs terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte en het Arnhemse offensief leverde in de slotminuten alsnog de 1-1 van Greene op.