21 februari 2010 In de media

Vitesse laat niets zien in Arena en verliest kansloos

Uit en thuis, het blijft een wereld van verschil. Werd FC Twente een week eerder nog op karakter, strijd en goed voetbal het vuur aan de schenen gelegd, zondagmiddag in de Arena leken er elf volslagen andere voetballers op het veld te staan. Ajax domineerde vanaf minuut één en speelde een slap Vitesse van de mat. De wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, eindigde zo in 4-0.

Ajax v Vitesse, het duel tussen de ploeg met de meeste doelpogingen en de ploeg waarvan de doelman de meeste reddingen heeft verricht. De doelpogingen van Ajax waren de gehele wedstrijd legio. De thuisploeg speelde daarbij een stuk frisser dan Vitesse en na kansen van Eriksen en Suarez was het na 18 minuten voor het eerst raak. Marko Pantelic liet de bal van Suarez slim lopen en Siem de Jong tikte eenvoudig binnen: 1-0.

Vitesse legde Ajax na de zware midweekse partij tegen Juventus geen strobreed in de weg en vanaf het fluitsignaal was het duel een lange lijdensweg voor de Arnhemmers. Door treffers van Suarez en een eigen doelpunt van Paul Verhaegh was het bij rust slechts 3-0. Santi Kolk kreeg de beste kans voor Vitesse, maar zijn harde schot kwam op de vuisten van Maarten Stekelenburg. Na rust liet Ajax de teugels wat vieren, waardoor Vitesse wat vaker in balbezit kwam. Echter, de enige ploeg die ook na rust gevaarlijk was, was Ajax. Na eerst een vrije trap op de paal van Suarez was het Siem de Jong die na 58 minuten spelen de vierde Amsterdamse treffer op het bord zette.

Ajax was na rust een stuk slordiger in de afwerking en mede daardoor werd de ploeg van Theo Bos een grotere nederlaag bespaard. Vooral Siem de Jong had de score hoger kunnen doen laten uitvallen. Aan de andere zijde kende doelman Stekelenburg een uiterst rustige middag. Vitesse trof zondag in de Amsterdam Arena een sterk Ajax, maar de wijze waarop de Ajacieden werden bestreden moet helaas onthutsend genoemd worden. Volgende week is AZ in eigen huis de tegenstander. Dan zal zeer zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt. Zoals, juist, in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Twente. Alleen dan maakt de ploeg een kans op een goed resultaat.

Ajax-Vitesse 4-0 (3-0)
1-0 De Jong ’18; 2-0 Suarez ’21; 3-0 Verhaegh (e.d.) ’27; 4-0 De Jong ’58

Scheidsrechter: J. van Hulten
Toeschouwers: 47.726