23 oktober 2011 In de media

Vitesse laat PSV niet van puntverlies concurrenten profiteren

PSV heeft zondag niet kunnen profiteren van het puntverlies van FC Twente. Op bezoek bij Vitesse, kwam PSV in de eerste helft met een gelukje op voorsprong. In de tweede helft stelde Vitesse orde op zaken. Het werd uiteindelijk 1-1.

In de beginfase drong Frank van der Struijk Dries Mertens steeds terug, door mee naar voren te gaan. Dat resulteerde in gevaarlijke situaties, maar de defensie van PSV hield stand. Aan de andere kant kon Tim Matavz een schot van Zakaria Labyad bijna aanraken. Later was Matavz zelf dichtbij, maar Piet Velthuizen kon het schot van de Sloveen nog net naast tikken. Na achttien minuten spelen was het wel raak. PSV kreeg daarbij de hulp van Alexander Büttner. De linkerverdediger gaf een te korte terugspeelbal, die door Labyad onderschept werd. De jongeling, die de voorkeur kreeg boven Jeremain Lens, legde af op Matavz, die voor leeg doel raak schoot.

Vitesse moest reageren en dat deed het ook via Marco van Ginkel. De middenvelder schoot hard in, maar Andreas Isaksson kon handelend optreden. De Eindhovenaren namen het initiatief over van Vitesse, maar grote kansen leverde dat niet op. De eindpass ontbrak steeds, waardoor de 0-2 niet tot de mogelijkheden behoorde. Terwijl de rust in zicht kwam, mengde de ploeg van John van den Brom zich iets meer voorin. PSV verdedigde echter geconcentreerd, waardoor de rust met 0-1 werd gehaald.

Na zo’n tien minuten in het tweede bedrijf kwam Vitesse op 1-1. Abel Tamata verdedigde zeer slordig uit en weigerde in te grijpen, waardoor de geel-zwarten konden onderscheppen. De bal kwam bij de tot dan toe onzichtbare Marcus Pedersen, die Wilfried Bony een niet te missen kans bood. De Ivoriaan schoot de bal snoeihard tegen de touwen en maakte daarmee de 1-1. Vitesse bleef druk houden en Nicky Hofs was dichtbij met een goede vrije trap, in de actie erna passeerde Marcelo bijna zijn eigen doelman, maar Isaksson redde op fantastische wijze.

Tamata moest met een lichte blessure naar de kant, waardoor Jetro Willems zijn debuut maakte in het PSV-tenue. De jeugdige verdediger begon onstuimig, maar herstelde zich daarna. Net als de rest van het elftal van Fred Rutten. PSV nam het initiatief over en ging op jacht naar de winnende treffer. Ola Toivonen was erg dichtbij, maar zijn kopbal ging centimeters voorlangs. Aan de andere kant was Bony met een soortgelijke actie eveneens dichtbij. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor het scorebord in de GelreDome op 1-1 bleef staan.

Scoreverloop:
0-1 (18′) Tim Matavz
1-1 (58′) Wilfried Bony

Soccernews

Hoofdsponsor: