19 december 2012 In de media

Vitesse lachend naar kwartfinales KNVB-beker

Vitesse heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. De Arnhemse eredivisionist was in GelreDome veel te sterk voor topklasser ADO’20: 10-1.
Vitesse zit donderdagavond dus in de koker bij de loting voor de kwartfinales. Saillant: om dat te bereiken hoefde het team van trainer Fred Rutten louter af te rekenen met amateurteams: 0-3 bij topklasser vv Gemert, 4-0 tegen hoofdklasser vv Staphorst en woensdagavond dus de 10-1 in de achtste finale tegen ADO’20.

Het duel met de topklasser uit Heemskerk was welbeschouwd al binnen een kwartier gespeeld. Theo Janssen scoorde al na drie minuten, na een vloeiende aanval via Gaël Kakuta en Mike Havenaar (1-0). En ruim tien minuten later krulde Janssen de bal uit een hoekschop tegen de paal, waarna Marco van Ginkel van dichtbij in een open doel scoorde (2-0).

Vitesse-trainer Fred Rutten had enkele spelers rust gegeven voor het bekertreffen. In het doel stond Eloy Room in plaats van Piet Velthuizen, die net als de steraanvallers Wilfried Bony en Jonathan Reis op de bank zat. Havenaar en Simon Cziommer waren hun vervangers. Ook Jan-Arie va der Heijden ontbrak. De verdediger is zaterdag geschorst in de afsluitende wedstrijd van dit kalenderjaar, uit tegen Heerenveen, en op diens plek probeerde Rutten nu Dan Mori uit.

Nog voor rust kwam Bony in het veld voor Cziommer, die geblesseerd moest afhaken. Room moest voor de pauze drie keer naar de hoek, maar in gevaar kwam Vitesse nooit. Renato Ibarra, Havenaar en Patrick van Aanholt stuitten voor rust namens de thuisploeg op de goede ADO-doelman Danny Burger.

Na de pauze liep Vitesse verder uit via doelpunten van Wilfried Bony (twee), Renato Ibarra en Davy Propper, voordat Clive Keus een kwartier voor tijd tegenscoorde. Dat deed hij tot groot plezier van de 1.500 fans van ADO, die verdeeld over 30 bussen waren meegekomen met hun ploeg naar Arnhem. Nicky Hofs zorgde daarna voor de 7-1, op aangeven van Ibarra. Dat was het eerste doelpunt van Vitesse van de avond waarbij uitblinker Janssen geen aandeel had. Een mooie lob van Ibarra, een intikker van Havenaar (weer op aangeven van Janssen) en nog een treffer van Hofs leverden de dubbele cijfers op: 10-1.

Vitesse-ADO’20 10-1 (2-0).
3.Janssen 1-0, 14. Van Ginkel 2-0, 54. Bony 3-0, 60.Bony 4-0, 64. Ibarra 5-0, 65. Pröpper 6-0, 75. Keus 6-1, 80. Hofs 7-1, 81. Ibarra 8-1, 84. Havenaar 9-1, 10. Hofs 10-1.
Aantal toeschouwers: 6.284.
Scheidsrechter: Van Sichem.
Vitesse: Room; Kalas, Kashia, Mori, Van Aanholt; Van Ginkel, Janssen, Cziommer (38.Bony (70.Hofs)); Ibarra, Havenaar, Kakuta (58.Propper).
ADO’20: Burger; Sinnige (61.Den Nijs), Mols, Dekkers, Van der Grijp; Carlonia (71.Neele), Zinhagel (69.Van Amerstfoort), Rienstra, Kleine; De Loor, Keus.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: