4 december 2011 In de media

Vitesse leeft zich uit tegen terugzakkend RKC

In de Nederlandse Eredivisie blijft Vitesse meestrijden in de subtop. De ploeg van trainer John van den Brom won zondag in Arnhem overtuigend van RKC Waalwijk, wat bezig lijkt aan een vrije val op de ranglijst.
Voorafgaand aan het treffen tussen Vitesse en RKC leken de kaarten al geschud. Na een goed begin van de competitie zakt de ploeg van trainer Ruud Brood geleidelijk terug op de ranglijst, terwijl Vitesse doorgaans met goed voetbal de punten binnenhaalt.

Vanaf de start van het treffen werd het verwachte spelbeeld door de spelers op de grasmat neergelegd. Vitesse probeerde in zijn thuishaven, Gelredome, tegenstander RKC vast te zetten. Van den Brom zag in de negende minuut Jan-Arie van der Heijden scoren. De oud-speler van onder andere Ajax en Willem II passeerde RKC-doelman Jeroen Zoet in de openingsfase.

Voor de rust was het treffen al beslist. Op aangeven van Stanley Aborah sloeg Valeri Kazaishvili zijn slag. Vlak voor de rust pakte de eerstgenoemde speler zijn doelpunt mee. Van der Heijden leverde de assist voor de treffer van Aborah.

In de tweede helft was RKC onmachtig om terug in de confrontatie te komen. Arbiter Serhat Gözübüyük gaf de Ivoriaanse spits Wilfried Bony zelfs de kans om voor de 4-0 te zorgen. Topschutter Bony passeerde Zoet: 4-0. In de slotfase mochten aanvallers Marcus Pedersen en Giorgi Chanturia het verschil nog groter maken, maar Zoet hield de score op 4-0.