31 juli 2012 In de media

Vitesse legt Simon Cziommer vast

Simon Cziommer heeft dinsdagmiddag een eenjarig contract getekend bij de Arnhemmers. De 31-jarige ervaren middenvelder trainde al enkele weken mee met de selectie en van beide kanten was het gevoel dusdanig om er een langer verblijf van te maken.
"Iets wat niet de bedoeling was, is toch de bedoeling geworden", aldus Cziommer kort nadat hij zijn handtekening zette onder het contract. "Ik had bij mijn komst naar Vitesse echt geen verwachtingen. Ik kende alleen de trainer, Fred Rutten, en zoals ik al eerder aangaf wilde ik hier graag mijn conditie op peil houden. Ik begon mee te trainen en zag jongens als Nicky Hofs, Frank van der Struijk en Piet Velthuizen. Die kende ik natuurlijk nog van mijn eerdere tijd in de Eredivisie."

In Nederland kwam hij uit voor FC Twente, AZ, Roda JC en FC Utrecht. Met Cziommer’s vorige club Red Bull Salzburg werd hij in het seizoen 2009|2010 landskampioen van Oostenrijk. In het seizoen daarop speelde de middenvelder in Europees verband tegen onder meer Atletico Bilbao, Manchester City en Lazio Roma. Ervaring dus die de selectie uitstekend kan gebruiken. "Ik kan zeker wat toevoegen aan dit Vitesse, maar wil daar niet teveel over zeggen. Ik wil het laten zien en presteren."

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv zat Simon Cziommer welhaast als een supporter op de tribune. Hij keek boos en teleurgesteld na een gemiste kans en was blij bij elk Arnhems doelpunt. "Ik heb een goed gevoel bij de jongens en de groep gekregen. Dat is ook één van de redenen om hier te komen voetballen. Vitesse heeft een goed elftal, de voorwaarden om te presteren zijn er, de club wil graag hogerop en met de trainer heb ik een prima klik. Ik heb er zin in."

Simon Cziommer voegt zich woensdag bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen FC Anzhi.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: