4 september 2012 In de media

Vitesse levert acht internationals

Vitesse levert deze interlandperiode maar liefst acht internationals. Davy Pröpper en Marco van Ginkel zijn gisteren bij Jong Oranje in Oisterwijk bijeengekomen. Zij spelen op 7 september in Tilburg de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oostenrijk.
Jong Oranje heeft aan één punt voldoende om groepswinnaar te worden en zich te plaatsen voor de beslissende play offs.

Renato Ibarra reist af naar Zuid-Amerika waar voor Ecuador ontmoetingen met Bolivia en Uruguay op het programma staat. Wilfired Bony meldde zich gisteren in Ivoorkust, waar hij op 8 september een wedstrijd speelt tegen Senegal.

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia speelt twee thuiswedstrijden in Georgië. Wit-Rusland en het sterke Spanje zijn de opponenten. Doelman Marko Meerits speelt met Estland onder 21 kwalificatiewedstrijden tegen Georgië en Zwitserland. Meerits staat ook stand-by voor de Estse A-selectie. Hetzelfde geldt voor Tomàs Kalas. De jonge verdediger meldt zich in eerste instantie bij Tsjechië onder 21, maar heeft kans alsnog opgeroepen te worden voor de hoofdmacht.

Aanwinst Dan Mori speelt twee interlands met Israël. Op 7 september neemt hij het op tegen Azerbeidzjan. Vier dagen later is Rusland de tegenstander. Ook Mike Havenaar, afgelopen zondag belangrijk met zijn assist op Wilfried, wacht een lange reis. Havenaar meldde zich gisteren bij de nationale selectie van Japan. De Japanners spelen op 11 september een WK-kwalificatieduel tegen Irak.

Vitesse oefent tegen FC Volendam
De overige selectiespelers van Vitesse spelen op donderdag 6 september een oefenwedstrijd tegen FC Volendam. De wedstrijd begint om 14.00 en wordt gespeeld op het terrein van Arnhemse Boys.

Vitesse wenst al haar internationals veel succes en hoopt iedereen volgende week fit te mogen verwelkomen in Arnhem.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: