22 december 2012 In de media

Vitesse lonkt naar Bruma en Armenteros

Drie versterkingen tijdens de winterperiode moeten Vitesse een volgende kwaliteitsinjectie geven. Jeffrey Bruma is een zeer belangrijke kandidaat om de Arnhemse defensie van vers bloed te voorzien.
Met alleen de zware uitwedstrijd bij Heerenveen nog voor de boeg kijkt Vitesse alvast vooruit naar 2013, het jaar dat de ploeg een volgende stap in de ontwikkeling wenst te maken. Om dat te kunnen doen zijn versterkingen broodnodig, want momenteel is het onmogelijk voor coach Fred Rutten om de vaste basiskrachten bij blessures of schorsingen te vervangen door gelijkwaardige spelers.

Rutten heeft inmiddels technisch directeur Ted van Leeuwen aan clubeigenaar Merab Jordania laten doorgeven graag ‘in elke linie’ versterkingen te willen hebben. ‘Ik heb er op dit moment geen zicht op of dat ook mogelijk is’, aldus Rutten. ‘Het liefst zou ik bij het hervatten van de trainingen op 3 januari mijn groep bijeen hebben, al is dat in de praktijk bijna nooit te realiseren.’

Voor de positie centraal achterin is Jeffrey Bruma (21) de belangrijkste kandidaat. De verdediger wil graag mee naar het jeugd-EK in Israël komende zomer en doordat hij bij zijn Duitse club HSV (dat hem voor het tweede en laatste jaar huurt van Chelsea, red.) nauwelijks speelt, is het onzeker of bondscoach Cor Pot hem hiervoor selecteert.

Bruma ziet een uitleenperiode aan Vitesse als een ideale mogelijkheid om zodoende bij Pot in beeld te blijven. Andere clubs die interesse hebben in de international gaan er zelfs al van uit dat Bruma naar Arnhem zal verhuizen. Voor de aanval is Samuel Armenteros (Heracles) een

AD

Hoofdsponsor: