19 september 2010 In de media

Vitesse maakt het niet af tegen NAC

Vitesse heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen NAC Breda. In eigen huis bleef het 0-0. De ploeg uit Arnhem wist voor de vijfde keer op rij niet te winnen.
Vitesse verzuimde te winnen tegen een matige tegenstander, die alleen in de eerste helft een paar keer gevaarlijk was via Lurling.
Nog voordat de wedstrijd begon viel Van der Struijk uit met een spierblessure. Hij werd vervangen door de debuterende Georgiër Guram Kashia. Büttner verving de aan zijn hamstring geblesseerde Drost.

Aan de kant van Vitesse kreeg Matic in de 11e minuut een grote kans na een voorzet van de rechterkant. In de 14e minuut werd NAC gevaarlijk door een schot van Gudelj, maar hij mikte naast.
De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Aissati in de 30e minuut. Zijn schot, aangegeven door Pröpper, werd gered door NAC-doelman Ten Rouwelaar, die zich ontpopte tot de beste speler van de wedstrijd.
Vlak voor de thee probeerde Vitesse door te drukken. Barazite verraste bijna Ten Rouwelaar met een schot in de 43e minuut en vlak voor de thee mikte Pluim van afstand over.

De tweede helft kwam maar langzaam op gang. In de 62e minuut was er een hele grote kans voor Pluim. De aanvaller speelde zichzelf geweldig vrij in de 16 en had eigenlijk moeten scoren. Zijn schot verdween echter over het Bredase doel.

Vitesse zette aan en probeerde voor de eindstreep nog de overwinning uit het vuur te slepen. Er waren kansen voor Pluim, Jenner en Aissati, maar Ten Rouwelaar hield de bezoekers op de been door veel ballen te pakken. NAC had ondertussen weinig meer te vertellen en kwam niet meer in de buurt van Vitesse-doelman Room.

Nilsson miste in de slotfase nog voor Vitesse en dus bleef het voor een halfleeg stadion 0-0. Over de hele wedstrijd genomen verdienden de Arnhemmers meer dan een punt. Volgende week kan Vitesse op jacht naar de tweede overwinning tegen Excelsior, maar eerst wacht dinsdag Flevo Boys voor de KNVB-beker