20 februari 2011 In de media

Vitesse mazzelt tegen De Graafschap: 2-0

Vitesse heeft vanmiddag in Gelredome met 2-0 onverdiende gewonnen van buurman De Graafschap.

Voor de zoveelste keer was er van Arnhemse zijde sprake van een bijzonder matig optreden. Sterker nog, De Graafschap was gedurende grote delen van de wedstrijd de ploeg met de beste spelopvatting. De Doetinchemmers kwamen echter niet verder dan twee ballen tegen het houtwerk, waar de thuisclub de schaarse kansen wel benutte.

Vitesse startte nog wel voortvarend, maar na een klein kwartier was het over. De Graafschap zette steeds vroeg druk op de Arnhemse verdediging en Vitesse wist niet hoe daarmee om te gaan. Opnieuw bleek bovendien dat aanvallen met middenvelders (Davy Propper en Marco van Ginkel) niet de juiste tactiek. Het gemis van Aissati deed zich overigens ook goed voelen.

Halverwege de eerste helft ontsnapte Vitesse aan een achterstand toen doelman Room een terugspeelbal koste wat koste wilde stoppen en daarmee de bal panklaar legde voor Hugo Bargas, maar deze slaagde erin de bal voor open goal toch voorlangs te tikken. Niet veel later kopte Youssouf Hersi een bal tegen de paal. Vitesse stelde er niets tegenover.

In de tweede helft maakte Wilfried Bony zijn opwachting in plaats van de ongelukkig spelende Marco van GInkel. De Graafschap was echter opnieuw dichtbij een treffer, maar Hugo Bargas knalde de bal uit een counter tegen de paal. In de rebound voorkwam Room opnieuw een tegentreffer door de bal van de schoen van Hersi te tikken.

Vitesse stelde er niets tegenover totdat in de 70e minuut na een razendsnelle uitbraak van achteruit Wilfried Bony in stelling gebracht en koel bleef voor Waterman: 1-0 voor de thuisclub. Tien minuten later verdubbelde Nemanja Matic de marge door de bal binnen te frommelen na een goede actie van Yasuda.

Drie broodnodige punten zijn binnen, maar er viel weinig te genieten.