27 februari 2010 In de media

Vitesse met 0-3 onderuit tegen AZ

Vitesse heeft tegen AZ de vierde nederlaag op rij geleden. In een zeer slecht thuisduel gingen de Arnhemmers zaterdagavond met 0-3 onderuit tegen de landskampioen.
Gevierde man bij de Alkmaarders was Mounir El Hamdaoui: hij maakte alle doelpunten voor AZ. De eerste treffer viel een minuut voor rust. Vooral aanvallend speelde Vitesse heel zwak. Vitesse verdedigde slecht uit en de aanvaller profiteerde goed. Bij zijn tweede doelpunt in de 49ste minuut rook het naar buitenspel, maar de Marokkaan mocht doorlopen en rondde beheerst af. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Het derde doelpunt viel nog binnen het uur na goed combinatievoetbal van de Alkmaarders.

De ploeg van trainer Theo Bos wist zowel in de eerste als in de tweede helft nauwelijks goede kansen te creëren. Vitesse blijft 15de na de nederlaag. Volgende week spelen de Arnhemmers tegen ADO Den Haag, de nummer 16 van de ranglijst.