27 november 2012 In de media

Vitesse mikt op miljoenendeal én uitverkocht stadion

Peter Gansler (37) is maandag begonnen als commercieel directeur van Vitesse.
Officieel gaat de Amerikaan leidinggeven aan de afdelingen Zakelijke Relaties en Fanzaken, maar eigenlijk heeft Gansler twee hoofdtaken. Hij moet Stadion Gelredome zien te vullen én hij moet multinationals zien te binden aan de nummer drie van de Eredivisie.

Een haalbare opdracht voor de Amerikaan, die werkte bij Adidas en een miljoenendeal binnensleepte voor zowel de Major League Soccer als Manchester United. Gansler, die drie jaar vanuit Amsterdam heeft gewerkt, is een bekende van directeur Erwin Kasakowski.

Het netwerk van Gansler zou van pas komen bij het vinden van een nieuwe shirtsponsor voor de Arnhemmers. De club werd de laatste weken gelinkt aan multinationals als Socar en Gazprom, maar vooralsnog speelt het elftal zonder shirtreclame.

Vitesse wil naar verluidt een bedrag tussen de vijf en tien miljoen euro ontvangen en heeft volgens Kasakowski alle tijd. ‘We hebben geen haast. We hebben een bepaald idee van wat het shirtsponsorschap van Vitesse waard is en we’re not selling ourself short.’

Een andere opdracht voor Gansler is het vullen van het Stadion Gelredome. Zowel de publieke tribunes als de skyboxen moeten vol. Volgens Kasakowski is dat probleem op korte termijn opgelost. ‘Ons doel is een uitverkocht stadion. Als we zo doorgaan hebben we dat in 2014/15 bereikt, maar we doen er alles aan om dat eerder te bewerkstelligen.’

Voetbal International / Foto’s Adidas

Hoofdsponsor: