28 juli 2010 In de media

Vitesse mikt op plek 15

Handhaving in de eredi­visie, dus minimaal plaats vijftien. Dat is de doelstelling waarmee Vit­esse op 8 augustus begint aan de nieuwe competitie.

 *Vitesse spreekt doelstelling uit voor komend seizoen.
*Arnhemse club streeft naar klassebehoud, dat is dus mini­maal plek vijftien.
*Real Mallorca bezorgt Vitesse eerste nederlaag in de voorbe­reidingsfase: 1- 2.

De clubleiding van Vitesse heeft maandagavond een spoedoverleg gevoerd, waarbij de eenduidige doelstelling voor de nakende competitie werd vastgesteld. Trainer Theo Bos verklaarde gisteravond, na de oefenwedstrijd tegen Real Mallorca (1-2), dat ook hij zich kan vinden in de doelstelling van lijfsbehoud.

„ Zoals het er nu voor staat, is het een reële doelstelling dat we weg moeten blijven bij de onderste drie plaatsen", sprak Bos op sportpark Schuytgraaf. De nummer laatst degradeert rechtstreeks naar de eerste divisie, de twee plaatsen daarboven (zeventien en zestien) gaan naar de nacompetitie. Bos voegde er wel meteen aan toe: „Hoe het over twee weken is, dat weet ik niet. Maar op dit moment is dit een reële doelstelling."

Daarmee doelde de coach op de eventuele versterking, die elk moment naar Vitesse kan komen. Maar de zekerheid, dat zijn selectie een kwaliteitsinjectie krijgt, die heeft de Arnhemse oefenmeester niet. Bos: „We hebben een jonge ploeg. Onze taak is die ploeg verder te ontwikkelen en jonge spelers klaar te maken voor de eredivisie. Ik ga er wel van uit dat er nog spelers bijkomen."

Bos kon maandag de enige nieuweling tot dusver verwelkomen: Luca Caldirola arriveerde toen in Arnhem. De verdediger, die voor een seizoen wordt gehuurd van Internazionale, deed gisteravond het laatste half uur mee in de testpartij tegen Real Mallorca. Of de centrumverdediger in de basis staat tijdens de eerste competitiewedstrijd, op zondag 8 augustus tegen ADO Den Haag, dat wilde Bos gisteren nog niet zeggen. „Hij heeft een keertje meegetraind en moet nog wennen", aldus Bos, die komende zondag nog oefent met zijn mannen tegen het Turkse Manisaspor.

Aangevoerd door Dalibor Stevanovic, de nieuwe sterspeler van de ploeg, bood Vitesse Real Mallorca goed partij. Wiljan Pluim bracht de Arnhemse ploeg vanaf de strafschopstip op voorsprong. Doelman Piet Velthuizen keerde een Spaanse strafschop, maar werd daarna wel twee keer geklopt van afstand (1-2).

Vitesse-Real Mallorca 1-2 (1-1): 19.Wiljan Pluim 1-0 (strafschop), 37. Michael Pareira 1-1, 81. Jose Miguel Gonzalez 1-2.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Riedel (60. Felixdaal), Sprockel, Van der Linden (60. Caldirola), Drost; Van der Struijk, Stevanovic; Büttner (46.Heijckmann), Pluim ( 34. Pinarci), Snijders; De Ruiter (60. Pröpper).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: