2 december 2012 In de media

Vitesse mist koppositie op één doelpunt

Vitesse heeft dankzij een zege op Roda JC PSV gepasseerd op de ranglijst. De 3-0 overwinning was niet voldoende om de koppositie over te nemen van FC Twente.
Vitesse kon de koppositie veroveren in de Eredivisie. De Arnhemmers moesten met minimaal vier doelpunten verschil winnen van laagvlieger Roda JC. Dat leek vooraf geen onmogelijke opgave. Vorig seizoen werden de Limburgers met 5-0 naar huis gestuurd door Vitesse. De thuisploeg bleek zondag ook geen moeite te hebben met Roda, dat in een opvallend tenue speelde. De bezoekers droegen de rood-witte shirts van Arnhemse Boys. 

Eenzijdige partij
Scheidsrechter Jonathan Lardot uit België vond de shirts van Roda en Vitesse te veel overeenkomsten hebben. De tenuewissel bleek niet in het voordeel te werken van de ploeg van Ruud Brood. Roda bleek ook in het rood en wit niet sterk genoeg om Vitesse aan het wankelen te brengen. De Arnhemmers waren voor rust oppermachtig in de GelreDome. Dat resulteerde in een 2-0 ruststand. Marco van Ginkel opende score na dik tien minuten.

De middenvelder werd bediend door Guram Kashia en schoot met een droog schot de 1-0 binnen. Vitesse ging daarna op zoek naar meer doelpunten, maar niet in de hoogste versnelling. Wilfried Bony en Gaël Kakuta wisten wel gevaarlijk te worden, maar konden Filip Kurto niet passeren. Vlak voor rust viel alsnog de tweede treffer van Arnhemse kant. Jonathan Reis werd bediend door Bony, omspeelde Kurto en wist net als tegen PSV te scoren.

Vitesse één te kort
Aan de andere kant was alleen Krisztian Nemeth dreigend. Voor rust dook de Hongaar twee keer gevaarlijk op en na de pauze bracht hij Vitesse in verlegenheid met een schot op de paal. De grote kans was voor de ploeg van Rutten een waarschuwing. De Arnhemmers schakelden vervolgens een tandje bij en werden direct gevaarlijk. Patrick van Aanholt zag zijn schot nog gekeerd worden door Kurto, maar Reis was wel trefzeker.

De Braziliaan maakte zijn tweede uit de rebound van een schot van Bony op de lat. De Ivoriaan ging zelf ook nog op zoek naar een doelpunt, maar miste het geluk. Dat miste ook Van Ginkel. De middenvelder was dichtbij zijn tweede. Het kiezelharde schot spatte uiteen op de lat. Roda had de achterstand nog kunnen verkleinen, maar Tomas Kalas voorkwam een doelpunt van Laurent Delorge na een slippertje van Piet Velthuizen. Vitesse komt door de 3-0 overwinning op gelijke hoogte met Twente, dat nog wel een iets beter doelsaldo heeft.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: