19 september 2010 In de media

Vitesse mist veel kansen

Jelle ten Rouwelaar was zaterdag de boeman voor Vitesse. De doelman van NAC Breda voorkwam persoonlijk een nederlaag van zijn ploeg door alle kansen van Vitesse te neutraliseren.
Met de 0-0 kreeg Vitesse te weinig en NAC te veel. Wel verliet de Arnhemse club met het vierde winstpunt de voorlaatste plaats, maar voorlopig bivakkeert het miljoenenspeeltje van investeerder Merab Jordania nog wel in de onderste regionen van de eredivisie.

Vitesse had in de eerste helft een overwicht, maar deed toen niet veel met de kansen. Ten Rouwelaar kon telkens ingrijpen. Bij een verrassende uithaal van Nacer Barazite in de 43e minuut reageerde hij indrukwekkend. Een kwartier eerder had Ismail Aissati oog in oog met de Bredase doelman gefaald. NAC kreeg twee kansen door sprints van Anthony Lurling. Hij scoorde niet wegens onvoldoende snelheid. De verdediging van Vitesse kreeg hem beide keren te pakken.

Na de hervatting probeerde Vitesse met man en macht eem doorbraak te forceren. NAC ving de golf aanvankelijk rustig op, ook met Tyrone Loran voor de geblesseerd uitgevallen Rob Penders. In het laatste half uur werd het steeds moeilijker.

In de 62e minuut had Vitesse aan de leiding moeten komen door Wiljan Pluim. De spits speelde zich mooi vrij maar trapte recht voor doel over. In de 74e minuut kwam invaller Julian Jenner vrij voor doel na een uitstekende pass van Barazite. Jenner aarzelde niet, maar weer redde Ten Rouwelaar.

Die minuten later voorkwam de sluitpost een treffer van Lasse Nilsson en keerde hij ook nog een schot van Aissati. Dit gebeurde in een fase dat NAC niet meer van eigen helft kwam. Vitesse verdiende de overwinning maar kreeg niet meer dan een punt. Het eerste sinds de overwinning op ADO op de openingsdag van het seizoen.