24 maart 2010 In de media

Vitesse moet grote reünie uitstellen

Vitesse moet de al maan­den voorbereide reünie van vrij­dag 2 april uitstellen door de ver­schuiving van het thuisduel met FC Groningen naar zaterdag 3 april. Te veel genodigden hebben dan andere verplichtingen.

Overmacht: KNVB verplaatst duel 
 
– Verplaatsing thuiswedstrijd te­gen FC Groningen door KNVB zet streep door grote clubreü­nie van Vitesse. 
– Club moet in allerijl honder­den mensen aanschrijven. 
– Streven is reünie volgend sei­zoen, nog in 2010, te houden.

Vitesse wil de tweede reünie voor oud-spelers, -trainers en -clubmen­sen koppelen aan het bezoeken van een thuiswedstrijd. Voor 2 april stond Vitesse- FC Groningen op de agenda. Die wedstrijd is ver­schoven omdat Vitesse van de KN­VB de woensdag daarvoor, 31 maart, de gestaakte wedstrijd te­gen Feyenoord moet inhalen.
Feyenoord-Vitesse werd zaterdaga­vond wegens hevige regenval in de rust ( stand 1- 1) gestaakt. De Arn­hemse club werd door de verplaat­sing van het duel voor een voldon­gen feit gesteld. „ Dit is overmacht, de KNVB heeft die wedstrijd vast­gesteld, daar moeten wij ons naar schikken”, weet woordvoerder Paul Meima van Vitesse. „Heel ver­velend, we proberen nu iedereen zo snel mogelijk in te lichten. We zijn bezig met mailen, schrijven en bellen. Er waren meer dan hon­derdvijftig aanmeldingen.”

Veel meer mensen kregen een uit­nodiging, ook die worden aange­schreven. Er is nog gekeken of de reünie met de wedstrijd mee kon verschuiven naar zaterdag. „ Je hebt oud-spelers die nog in de voetbal­lerij zitten en verplichtingen had­den bij hun clubs. En het is een paasweekeinde, we zouden veel af­zeggingen hebben”, aldus Meima.
Een andere datum dit seizoen bleek niet te vinden. „We hebben even gekeken naar Vitesse- NAC op dinsdag 13 april. Maar dat is te kort dag. Een grote reünie als deze vergt veel organisatie. Ons streven is volgend seizoen, maar wel nog dit kalenderjaar, een nieuwe da­tum te vinden. Maar dat is afhan­kelijk van het nieuwe competitie­programma.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: