9 december 2012 In de media

Vitesse moet in duel met Koning Winter

Vitesse bereidt zich vrijdag on­der winterse omstandigheden voor op het competitieduel bij VVV. Wedstrijd in Venlo zal zeer waarschijnlijk gewoon door­gang vinden, zo laat de oppo­nent uit Venlo vrijdag weten.
Vitesse kan zondag op­nieuw gaan flirten met de kopposi­tie in de eredivisie. Een week na­dat de Arnhemse ploeg tegen Ro­da JC (3-0) een doelpunt te kort kwam voor het lijsttrekkerschap wacht het bezoek aan degradatie­kandidaat VVV. Het duel in sta­dion De Koel zal ondanks de intre­de van het winterweer gewoon doorgaan, zo liet de club uit Venlo vrijdag weten.

„We gaan ervan uit dat de wed­strijd doorgaat”, zei VVV’s pers­voorlichter Lucas Bremmers in de namiddag „De veldverwarming loeit, het is hier aan de grond plus zeven graden en het is gestopt met sneeuwen. Voor zaterdag is hier geen sneeuw meer voorspeld, bij een temperatuur van plus vijf gra­den. Het veld ligt nu nog onder de sneeuw, maar we hebben nog een kleine 48 uur. We doen er alles aan om de wedstrijd door te laten gaan.”

Dat laatste lijkt ook logisch, in de wetenschap dat een moeilijk be­speelbare ondergrond vaak in het voordeel is van de underdog. Vites­se (34 punten) kan opnieuw een greep doen naar de eerste plaats, maar is daarbij ook afhankelijk van de uitkomst van de topper tus­sen PSV (33 punten) en FC Twen­te (34 punten).

Door de winterse omstandighe­den is de ploeg van trainer Fred Rutten in de aanloop naar de wed­strijd in Venlo al stevig in duel met Koning Winter. Vrijdag werk­te de Arnhemse hoofdmacht in de sneeuw een aangepaste training af op het kunstgrasveld op sportcen­trum Papendal.

„Natuurlijk moet je een beetje im­proviseren, maar dat mag geen the­ma zijn”, stelde Rutten na Repeti­tie On Snow. „De fysieke arbeid hebben we in het begin van de week al gedaan. Onder deze om­standigheden train je op een iets andere manier dan normaal, maar ik ben blij dat we in elk geval nog een beetje hebben kunnen trai­nen. De mensen van het bedrijf Achterberg hadden het veld sneeuwvrij gemaakt. Daar was ik heel blij mee.”

Al snel zorgden nieuwe sneeuw­buien voor een witte deken over de mat. Een scenario, dat zondag in De Koel ook tot de mogelijkhe­den behoort. „Je moet je in alle ge­vallen aanpassen aan de omstan­digheden”, aldus Rutten, die al­leen Frank van der Struijk (voet­blessure) mist. „Wij bereiden ons op alles voor. Ik hoop dat we zater­dag nog goed kunnen trainen. En dan gaan we zondag voor de drie punten. VVV heeft de laatste tijd aardig wat punten gepakt en speelt goed gegroepeerd, dus we zullen vol aan de bak moeten.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: