7 september 2012 In de media

Vitesse moet wachten op Gaël Kakuta

Gaël Kakuta heeft don­derdagmiddag zijn debuut ge­maakt in het shirt van Vitesse. De 21-jarige vleugelaanvaller uit Frank­rijk speelde twintig minuten mee in het oefenduel van Vitesse tegen FC Volendam.
De Arnhemmers wonnen op sportpark Schuytgraaf, thuisbasis van derdeklasser Arnhemse Boys, met 4-1 na een 3-1 ruststand.

Kakuta trainde woensdag pas voor het eerst mee met de Arnhemse se­lectie. Hij werd op de slotdag van de transfermarkt, 31 augustus, op huurbasis overgenomen van Chel­sea, Vitesses ‘ suikeroom’ van ta­lentvolle spelers uit Londen.

Met Kakuta kreeg trainer Fred Rut­ten zijn gewenste vleugelaanvaller, maar of de 60-voudig jeugdinterna­tional een versterking is, blijft nog zeker enkele weken verbogen. „Ik ben nog niet fit”, reageerde de klei­ne aanvaller donderdag na zijn eer­ste speelminuten met shirtnum­mer 20. „In de voorbereiding ben ik tien dagen geblesseerd geweest aan mijn heup. Ik moet nu eerst trainen en fit worden”, zei de aan­valler, die behendig en snel is, maar tegen Volendam nog niet tot de verbeelding sprak.

Kakuta staat sinds 2009 onder con­tract van Chelsea, dat hem tot 2015 heeft vastgelegd. De Londense club heeft een arsenaal aan jong ta­lent vastgelegd en gebruikt Vitesse sinds de komst van clubeigenaar Merab Jordania als opleidingsclub. Ook Tomas Kalas en Patrick van Aanholt, beiden voor het tweede seizoen in Arnhem gestationeerd, staan in Londen onder contract en Nikola Aksentijevic volgt nog.

Kakuta: „Ik heb met mijn ploegge­noten van Chelsea gesproken over Vitesse. Ik weet nu dat het een goeie club is. Ze hebben vorig sei­zoen Europees voetbal gehaald”, leerde de Fransman inmiddels.

Hij had de clubs voor het uitkie­zen nadat hij eerder was verhuurd aan Fulham, Bolton Wanderers en het Franse Dijon. In de voorberei­ding reisde hij nog met Chelsea mee naar de Verenigde Staten voor een oefentrip. Daar speelde hij ook zijn enige, halve wedstrijd van de voorbereiding. „Ik hoop bij Vitesse op veel speeltijd”, zei Kaku­ta. „Op welke plaats maakt mij niet uit. Maar eerst moet ik hele­maal fit worden.” Trainer Fred Rutten dacht er het­zelfde over. „Hij heeft weinig ge­speeld en door een blessure een deel van de voorbereiding gemist. We gaan eerst het traject in om hem fit maken en dat kan nog wel even duren.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: