26 januari 2011 In de media

Vitesse moet zes internationals afstaan

Vitesse raakt na het duel tegen Feyenoord (6 februari) zes internationals kwijt. Allen zijn opgeroepen voor nationale (jeugd)ploegen van hun land. Het kunnen er meer worden.

Mogelijk blijft Ismaïl Aissati wel in Arnhem. De middenvelder van Vitesse behoort vooralsnog alleen tot de voorselectie van Marokko. Bondscoach Eric Gerets moet nog drie afvallers aanwijzen voor de oefeninterland die Marokko 9 februari speelt tegen Libië. Davy Pröpper zit in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

Op de website van Vitesse meldt de club ook de uitnodigingen voor de Georgiër Guram Kashia, de Sloveen Dalibor Stevanovic, de Italiaan Luca Caldirola en de Noor Marcus Pedersen.

Overzicht van Vitesse:

- Guram Kashia is door de Georgische voetbalbond geselecteerd voor een trainingskamp en een vriendschappelijk duel tegen Armenië. Het trainingskamp is van zes tot en met negen februari in Limassol op Cyprus. De kans dat Kashia daar drie dagen verblijft is klein, dan zou hij de wedstrijd tegen Feyenoord missen. Op woensdag 9 februari speelt Georgië in Cyprus een oefenduel tegen Armenië.

- Dalibor Stevanovic is geselecteerd voor Slovenië. Hij maakt onderdeel uit van de selectie die woensdag 9 februari vriendschappelijk speelt tegen Albanië in de Albanese hoofdstad Tirana.

- Luca Caldirola is geselecteerd voor een oefenwedstrijd van Italië onder 21 tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 8 februari in het Carlo Castellani stadion in Empoli.

- Marcus Pedersen is door de bondscoach van Noorwegen O21 uitgenodigd voor een oefenwedstrijd tegen Portugal O21. Het duel staat gepland voor dinsdag 8 februari in het Portugese Rio Maior.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: