19 augustus 2011 In de media

Vitesse na komst Van der Heijden niet uitgewinkeld

Jan-Arie van der Heijden (23) werd donderdag door Vitesse tot medio 2013 vastgelegd. Met het aantrekken van de middenvelder, die bij Ajax geen zicht had op een basisplaats, is de Arnhemse club nog niet klaar op de transfermarkt.
Vitesse hoopt zich nog steeds te versterken met de 44-voudig Ghanese international Anthony Annan (25). De Arnhemmers hopen hem voor de rest van het seizoen te huren, met daarbij een optie tot koop.

‘Maar hij moet er eerst met Schalke uitkomen’, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen tegen Voetbal International. ‘Daarnaast zijn er meer kapers op de kust, dus het is nog even afwachten. Maar we doen alles wat we kunnen, want Annan is een speler die voor ons fantastisch zou zijn. Een nummer 6, die altijd aanspeelbaar is en van grote waarde kan zijn.’

Behalve Annan, hoopt Vitesse op korte termijn ook de Tsjechische verdediger Tomas Kalas aan de selectie toe te voegen. Kalas wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea. ‘Tomas is een rechtsbenige centrumverdediger, die zowel fysiek als snel is’, aldus Van Leeuwen.

De komst van Kalas lijkt dichterbij dan een nieuw huurperiode van Slobodan Rajkovic. De Servische verdediger doorliep de voorbereiding bij Chelsea en maakte veel indruk op trainer Andre Villas-Boas. Momenteel proberen de Londenaren hem speelgerechtigd te krijgen voor de Premier League. Mocht dat mislukken, dan is een nieuwe verhuurperiode aan Vitesse een belangrijke optie.

Voetbal International

Hoofdsponsor: