5 november 2011 In de media

Vitesse na zes ongeslagen duels onderuit in Breda

In Breda is vanavond een einde gekomen aan de reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag. Een matig Vitesse verloor met 1-0 van NAC Breda. Het doelpunt viel vlak voor rust uit een strafschop.

Vlak voor de aftrap moest John van den Brom noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren in de basiself. Wilfried (last van het been) en Van der Struijk (liesblessure) werden vervangen door Pedersen en Yasuda. Wilfried zou na rust nog invallen voor Chanturia.

Vitesse leek ondanks een zwakke eerste helft met 0-0 de rust te halen. Het trof in Breda een gretig NAC en zette daar zelf voor rust weinig tegenover. Spelers liepen te lang met de bal en de passing was vaak niet zuiver. De bezoekers mochten bij balbezit opkomen tot ver over de middenlijn. De keuze voor de lange bal zorgde ervoor dat balbezit voor Vitesse vaak van korte duur was. Bijna elke tweede bal werd verloren. Tot aan de 45e minuut werd de ploeg van John van den Brom gered door doelman Velthuizen, de lat of onnauwkeurigheid van NAC. Scheidsrechter Pieter Vink besloot tot het geven van een strafschop aan de thuisploeg na een kopduel tussen Pedersen en Lurling. Kort daarna passeerde Gorter Velthuizen vanaf elf meter.

In de tweede helft waren de ploegen meer in balans. Vitesse speelde wederom verre van groots, maar wel voldoende om enkele kansen op de gelijkmaker te creëren. Onder andere de ingevallen Wilfried was een aantal keer dichtbij. In de 66e minuut miste zijn poging bij de tweede paal de kracht waardoor Ten Rouwelaar redding kon brengen. Een kwartier later was de spits opnieuw dichtbij. Pedersen probeerde het ineens vanuit een voorzet van Yasuda. De bal werd geblokt. In de rebound bediende Hofs de vrijstaande Wilfried, maar die raakte de bal met zijn hand waardoor de aanval werd afgefloten. Ook de thuisploeg bleef een aantal keer gevaarlijk uitbreken. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord.

Vitesse kan zich pas over 15 dagen revancheren vanwege het interlandweekend van volgende week. Na twee uitwedstrijden keert Vitesse de volgende speelronde terug naar GelreDome. Feyenoord is dan op zondag 20 november (aanvang 12.30 uur) de tegenstander.