4 november 2011 In de media

Vitesse naar Japan voor ‘Nederlandse’ Havenaar

Mike Havenaar (24) is bij Vitesse een serieuze gegadigde ter versterking van de voorhoede. De Nederlandse Japanner, met zeventien competitietreffers topscorer van de J-League namens Ventforet Kofu en sinds kort ook Japans international, heeft een aflopend contract en heeft al eerder de wens geuit naar een Europese club over te stappen.
Vitesse’s technisch directeur Ted van Leeuwen was donderdag toeschouwer tijdens het duel van Ventforet Kofu met Yokohama F. Marinos (1-2). Hij zag de 1 meter 96 lange Havenaar, spelend tegen zijn oude werkgever, de score openen. Met de zoon van voormalig FC Den Haag-keeper Dido Havenaar zou Vitesse kunnen vooruitlopen op het eventuele vertrek van Wilfried Bony na zijn deelname met Ivoorkust aan de strijd om de Afrika Cup.

‘Mike is een van de vele spelers die we volgen’, meldt Van Leeuwen aan Voetbal International. ‘Dat we helemaal naar Japan overvliegen om een speler te bekijken doen we wel vaker. Maar verder ga ik niets over Mike Havenaar zeggen…’

Ook onder meer AS Monaco is geïnteresseerd, maar de aanvaller zegt níét te willen overstappen naar de uit de gewezen Franse grootmacht, momenteel hekkensluiter in de Ligue 2. Overigens kan Havenaar niet inschrijven als EU-speler. Tot 2000 beschikte hij over zowel de Nederlandse als Japanse nationaliteit, nadien uitsluitend over de Japanse.

Momenteel probeert de aanvaller via verschillende instanties opnieuw een Nederlandse pas te krijgen. Het feit dat Havenaar nooit in Nederland heeft gewoond, maakt die procedure niet eenvoudig.

VI

Hoofdsponsor: