26 juni 2010 In de media

Vitesse nadert nulpunt

Vitesse start voorbereiding op het nieuwe seizoen met een krappe se­lectie. Er vertrokken acht spelers en het einde van de sanering is nog lang niet in zicht, maar de eerste versterking na­dert.

Vitesse start de voorbe­reiding op het nieuwe seizoen zon­dag met een selectie van zeventien veldspelers, van wie er drie (Mol­hoek, Van Diermen, Kaloglu) nog langdurig zijn uitgeschakeld. De Arnhemse club liet acht spelers vertrekken en de verwachting is dat nog zeker vier spelers vertrek­ken. Santi Kolk was deze week al dicht bij een overstap naar Duits­land, maar clubs en speler kwa­men er vooralsnog niet uit.

Bij een vertrek van Kolk zou de eerste versterking in beeld komen. Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse zegt geen milli­meter te wijken van het beleid om de club in korte tijd van een begro­tingstekort te verlossen. „We nade­ren het punt waar we willen zijn, maar we zijn er nog niet. Er gaan nog zeker spelers vertrekken”, zei Van der Kraan stellig. „Maar er ko­men ook spelers bij met kwalitei­ten die dit elftal nodig heeft, die ons iets extra’s brengen.”

Volgens Van der Kraan is de eerste training van het seizoen, zondag 11.00 uur op Papendal, niet meer dan een momentopname. „ De se­lectie staat er nog niet. Er gaat nog veel gebeuren en we kunnen snel handelen. Voor elke positie heb­ben we spelers op het oog.”

Van der Kraan stelt dat de club zich niet laten leiden door emotio­nele beslissingen. „Wat ons vorig jaar overkwam, gebeurt niet meer. We haalden Kaloglu met de verze­kering dat er drie spelers zouden vertrekken. Er vertrok er niet één, waardoor we direct met een gigan­tisch tekort zaten.”

Dat het ‘ terug naar de basis beleid’ in Arnhem geen hoopvolle bood­schap is naar de supporters, is Van der Kraan bekend. „ Aan de andere kant kregen we vorig seizoen mail­tjes met ‘zet ze allemaal maar bij de vuilnis’. We hebben jaren veel geld uitgegeven in de hoop hoog te eindigen, maar we presteerden elke keer minder dan je op basis van ons budget mocht verwach­ten. Nou doen we het anders.”

Daarbij lijkt Theo Bos een niet te benijden trainer. „Theo zal flink aan de bak moeten om er een hecht team van te maken. Maar elk jaar zijn de verwachtingen hoog geweest, laat ze nu maar eens iets minder zijn.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: